Haberler

Gençler İzcilik Heyecanı Yaşadı

Bitlis Ahlat ilçesinde ilk kez izcilik heyecanı yaşayan gençler, mutlu anlar yaşayarak doğayla iç içe olmanın zevkini çıkardılar.

Bitlis Ahlat ilçesinde ilk kez izcilik heyecanı yaşayan gençler, mutlu anlar yaşayarak doğayla iç içe olmanın zevkini çıkardılar.

Ahlat'ta faaliyet gösteren Kitap Okuma Alışkanlığını Kazandırma Kültür Turizm ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan "Faydalı Çocuk Bilinçli Toplum Projesi" kapsamında gençler izcilik eğitimi alıyor. İlçenin Bıhbıcık mevkiinde kurulan kampta 20 genç, uzman eğitmen eşliğinde izcilik eğitimini uygulamalı olarak alıyor. Kurulan kampta gençler Ertuğrul Gazi ve Emir Bayındır olarak iki farklı oba oluştururken, gün boyu çeşitli etkinliklerle eğitim programları devam ediyor. Doğayla baş başa kalan gençler, gün boyu çeşitli aktivitelerle hem öğreniyor hem de eğleniyorlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kitap Okuma Alışkanlığını Kazandırma Kültür Turizm ve Eğitim Derneği Başkanı Abdurrahman Pirhasanoğlu, SODES projesi kapsamında açılan kurs kapsamında çocukların hem öğrendiklerini hem de eğlenerek zaman geçirdiklerini ifade ederek, "Proje kapsamında açılan izcilik kursuna 20 öğrenci katıldı. 9-16 yaş arasında çocukların katıldığı izcilik kursu uygulama faaliyetleri kapsamında doğada kurmuş olduğumuz kampta devam ediyor. SODES projesi kapsamında gençlerimiz hem öğreniyor hem eğitiliyor hem de eğlenerek vakit geçiriyorlar. Projemizin yürütülmesinde başta Bitlis Valiliğimiz, Kalkınma Bakanlığımız, Ahlat Kaymakamlığımız ve tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

İzcilik eğitimini veren uzman İbrahim Göksoy ise, öğrencilere izcilik ile ilgili her şeyi öğretmeye çalıştıklarını belirterek, "Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu sporcusuyum. Kurmuş olduğumuz kampta gençlere izcilik nedir? İzciliğin töresi, parolası, anlamı, kampçılık, Türkiye'de ve dünyada izcilik gibi çeşitli konularda bilgi veriyoruz. İzcilik eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir. Bu harekatta gönüllülük esastır. Politika, din, ırk ayrımı olamaz. İzciliğin parolasını yani daima hazır olmayı, sloganını yani en az bir iyilik yapmayı öğretiyoruz. Bir hafta içerisinde 4 günlük teorik eğitimlerimizi, hafta sonları ise uygulamalı eğitimlerimizi yapıyoruz. Burada iple erişim eğitimleri, çadır kurma ve toplama, yürüyüş, uçurtma, futbol gibi çeşitli izcilik oyunları da öğretiyoruz" diye konuştu.

Proje Koordinatörü İsmail Akarsu ise, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerle gençlerin gençlere fayda sağladığını vurgulayarak, "Projemiz kapsamında kurulan izcilik kampımız oldukça güzel bir şekilde devam ediyor. Bizlerde çocuklarla beraber oluyoruz. Şu an kurulan kampımız Ertuğrul Gazi ve Emir Bayındır obası olarak adlandırıldı. Tabi bu gençlerimizin fikriyle yapıldı. Bizlerde yapılan faaliyeti yerinde gördük ve gençlerimizle birlikte olduk. Çocuklarımızın o mutluluğu ve heyecanını görmek bizleri de fazlasıyla memnun etti. İnşallah faaliyetimizi en iyi şekilde sürdürerek tamamlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Akif Akçınar ise, izcilik kampında çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, "İzcilik kampına başladık. Hocamız ilk önce bize izcilik hakkında kurs verdi. Şu anda ise uygulama yapıyoruz. Gün boyu halat çekme, yakar top, ağaca tırmanma gibi çeşitli oyun ve etkinliklerde bulunduk. SODES kapsamında güzel bir kurs oldu. Tüm arkadaşlarımız kursu oldukça beğendi. Bu tür kursların tekrar olmasını isteriz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Ebubekir Akın da, bu tür kursların daha çok yapılmasını istediklerini ifade ederek, "SODES kapsamında açılan izcilik kursunda eğitim görüyoruz. Oldukça eğlenceli oyunlar ve etkinliklerde bulunuyoruz. Burada çok güzel arkadaşlık ortamları da oluştu. Bu gibi kursların tekrar yapılmasını isteriz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Gazi Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title