Haberler

Gençler, Halfeti'de Uygulamalı Ders İmkanı Buldu

Güncelleme:

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, bünyesindeki fotoğrafçılık kursuna devam eden kursiyerlere yönelik Halfeti gezisi düzenledi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nde fotoğrafçılık kursuna devam eden öğrenciler, doğayı karelemek için hafta sonu bölgenin gözde turistik ilçesi Halfeti 'ye çıkarma yaptı.

35 kişinin katıldığı gezide açık havada derslerine devam eden öğrenciler, ilçenin tarihi dokusunu yerinde görme fırsatını yakaladı.

Doğadan güzel kareler alan üyeler, çekmiş oldukları fotoğrafları ilerde sergileyeceklerini söyledi. Tekne turu ve fotoğraf çekimi sonunda piknik yaparak günün yorgunluğunu üzerlerinden atan gençler kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Etkinlikte fotoğrafçılık kursu eğitmeni Taylan Olguner, uygulamalı eğitim için kendilerine gezi imkanı sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'a teşekkür ettiğini söyledi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp ise "Yapmış olduğumuz bütün etkinlikleri üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. Yaklaşık bir buçuk ay süren kursumuzda, eğitimin sonuna doğru fotoğrafçılık kursumuzun uygulamalı olarak verilmesinin daha etkili olacağını düşündük. Üyelerimizin stresten uzak, dersi daha verimli kılma ve boş zamanı daha etkili kullanma anlamında, temel fotoğrafçılık bilgilerinin uygulamaya döküleceği gezilerimizi zaman zaman düzenlemekteyiz. Gezimizdeki amacımız, öğrencilerimizi günlük hayatın monotonluğundan kurtarmak ve doğayı objektiflere daha iyi yansıtmaktı. Gezimize katılan üyelerimizin yüzündeki mutluluk ifadesi gezimizin güzel ve etkili geçtiğini gösterdi" ifadelerini kullandı.

YILDIZ: BU TÜR ETKİNLİKLERE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ

Bu tür etkinliklere her zaman destek vereceklerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Gençlik Merkezimiz, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek için sosyal ve kültürel alanda birçok kurslar düzenlemektedir. Bu kurslardan biri de Sosyal becerilerini geliştirmek amacı taşıyan fotoğrafçılık kursudur. Fotoğrafçılık kursuna katılan öğrencilerimizin daha etkili doğa çekimleri yapmaları için hafta sonu Halfeti İlçemize düzenlediğimiz gezimize büyük katılım sağlanmıştır. Halfeti gezisi kapsamında, gidilen tarihi ve turistik yerlerin fotoğrafik objeleri, doğa dokusu, tarihi, mimari ve kültürel varlıkların fotoğrafları çekilmekte, topluluk üyelerine uygulamalı fotoğrafçılık imkânı sağlanmaktadır. Gezi sonrası fotoğraflar ayrıca sergilenerek, gezilen yörenin tanıtımı yapılmaktadır. Böylece öğrencilerimizin fotoğrafçılığa olan ilgilerinin artırılmasına da katkıda bulunulmaktadır. Göstermiş oldukları alakadan dolayı üyelerimize ve Gençlik Merkezi personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ertuğrul Yıldız Şanlıurfa Halfeti Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title