Haberler

Gençler Filistin, Mısır ve Suriye İçin Yürüyor

İstanbul Ümmet Gençliği Platformu öncülüğünde bir araya gelen grup, Fatih Camisi'nde cuma namazı sonrası Filistin, Mısır, Suriye ve Doğu Türkistan'da yaşananları protesto amacıyla Beyazıt Meydanı'na yürüdü.

İstanbul Ümmet Gençliği Platformu öncülüğünde bir araya gelen grup, Fatih Camisi'nde cuma namazı sonrası Filistin, Mısır, Suriye ve Doğu Türkistan'da yaşananları protesto amacıyla Beyazıt Meydanı'na yürüdü.

Platform önderliğinde bir araya gelen çeşitli gençlik gruplarından oluşan kalabalık, öğle saatlerinde Fatih Camisi önünde toplandı. Grup, Fatih Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra Beyazıt Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Müslümanlar kardeştir" ve "Mazlumu öldüren zalimin kurşunu değil, ümmetin suskunluğudur" yazılı pankartlar açarak, Filistin, Doğu Türkistan, Mısır ve Suriye bayrakları ile Rabia işaretinin bulunduğu flamalar taşıyan gruptakiler, Fevzi Paşa Caddesi'nin Vezneciler yönünü trafiğe kapatarak yürüdü.

Gençler, tekbir getirerek, "Kahrolsun Sisi", "Kahrolsun İsrail", "Yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan", "Vur vur Hamas, vur Tel Aviv'e vur", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları attı.

"Katil kızıl Çin Türkistan'dan defol", "Çocuk katili İsrail" ve "İsrailliler Gazze bombardımanını ön koltuktan izliyor" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, Beyazıt Meydanı'na ulaştıktan sonra İsrail'in saldırılarında ölen Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından konuşan Genç Ümmet Sevdalıları Platformu üyesi Muhammed Mehdi Tütsü, bir şey yapamamanın verdiği utançla, Gazze'de ölen her çocuğun ahının yakalarına yapışacağını söyledi.

Kendilerinin gökyüzüne bakıp yıldızları saydıkları bir dünyada, Gazzeli çocukların üzerine İsrail'in bomba yağdırdığını ifade eden Tütsü, şunları kaydetti:

"Bizler yıldız sayarken onlar enkaz altından çıkan şehitleri sayarlar. İşte biz böyle imtihan oluyoruz.  Bizler televizyon dizilerinde yok olmuşken onlar ise zalimlerin kurşunlarıyla şehit ediliyorlar. Ey Rabbim, bizleri gaflet uykusundan uyandır. Zalimlere fırsat verme. Küfür tek millet olmuşken ümmet nerede? Ey Müslümanlar, bugün peygamber katillerinin yaptığı vahşetleri izlemekten bıkmadınız mı? Ne zaman ayağa kalkıp Allah için kıyam edeceğiz. Biz Müslümanların zalimler karşısında içinde bulunduğu bu zilletin nedeni nedir acaba?"

Gazze'den Ablukayı Kaldırma Komitesi Üyesi Muin Naim de İsrail askerlerinin İzzeddin el- Kassam üyelerinden korktuğunu söyledi. İsrail'in 100 binden fazla askeriyle Gazze'yi kuşattığını anlatan Naim, "İsrail'in en seçilmiş askerleri mücahitlerin kurşunlarıyla bir bir ölüyor. İsrail, bunun intikamını bebeklerden, kadınlardan, çocuklardan ve hastanelerden çıkarmaya çalışıyor. Ölenlerin 500'den fazlası çocuk. Siyonist katillerin askerleri 25 günden fazladır Gazze'ye saldırıyor ama ilerleme kaydedemiyor. Buna karşın mücahitler çok kısıtlı imkanlarla mükemmel bir direniş sergiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Naim, katılımcılardan eylemlerini sürdürmelerini isteyerek, bu eylemlerin Filistinlilere cesaret, İsrail'e ise korku verdiğini belirtti.

İstanbul Ümmet Gençliği Platformu sözcüsü Nurettin Aydın da Müslüman ülkelerin İsrail ile diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kesmeleri istedi. Ümmetin gençleri olarak, bebek katili İsrail'le yapılan tüm anlaşmaların feshedilmesini talep ettiklerini vurgulayan Aydın, "Bu kafirlere destek veren tüm kafirlerle olan ilişkilerin kesilmesini de talep ediyoruz. Bu ülkelerin tüm konsoloslukları kapatılsın. Başta Afganistan'da olmak üzere diğer tüm ülkelerde bulunan askerlerimizin bir sonraki emre kadar Gazze'ye konuşlandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Polis ekipleri, eylem nedeniyle çevrede güvenlik önlemi aldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

title