Haberler

Gençler, Downsendromlu Akranlarını Unutmadı

Güncelleme:

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü çerçevesinde Şanlıurfa Gençlik Merkezi gönüllüleri, downsendromlu çocuklarla buluştu.

Şanlıurfa Gençlik Merkezlerince 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü ile ilgili düzenlenen programda Ufuk, Asmin, Edessa ve Çınar rehabilitasyon merkezlerinden 35 down sendromlu çocuk ve aileleri ile bir araya gelindi.

Farkındalık oluşturarak vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla Bahçelievler Gençlik Merkezi'nin yanındaki parkta düzenlenen program halka açık yapıldı.

Çeşitli etkinlik ve aktivitelerin yer aldığı programda Urfa Ateşi Sıra Geceleri Ekibi konser vererek hem downsendromluların hem de programa katılan halkın eğlenmelerini sağladı. Daha sonra davul zurna eşliğinde halay çeken downsendromlu çocuklara sürpriz hediyeler verildi. Program daha sonra mahalli çocuk oyunlarının (Topaç-deleme, ip atlama, halat çekme, çelik-çomak, körebe, misket-gülle, sandalye kapmaca, yüz boyama vb.) sergilenmesi ile devam etti.

Ardından downsendromlu çocuklara çeşitli yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

ALP: AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Etkinlik ile ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezleri Koordinatörü İbrahim Halil Alp "Downsendromluların normal insanlardan farkı sadece 46 yerine 47 kromozoma sahip olmalarıdır. Ancak bize göre bu kardeşlerimiz hayata +1 değer katıyorlar. Downsendromu tedavi edilebilir bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. İmkân sağlandığı ve eğitildikleri takdirde bu kişiler de toplumda başarılı oluyor, okula gidebiliyor, sosyal yaşama katılabiliyor ve günlük işlerini çoğu zaman kendi başlarına yapabilecek duruma gelebiliyorlar. Biz de Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak bu kardeşlerimize bir farkındalık oluşturmak ve onların bir araya gelerek eğlenmelerini sağlamak istedik. En büyük amacımızda toplumumuzun dikkatini çekmekti, bunun içinde etkinlikleri yanımızda bulunan parkta yaptık. Her zaman bu tür etkinliklerde yanımızda olan Tekin TATAR ile Urfa Ateşi Sıra Gecesi ve sponsor olan Mehmet Özçelik-Ağ Organizasyona sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

YILDIZ: GENÇLERE DUYARLILIK AŞILATMAK İSTİYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Tüm dünyada 6 milyon Türkiye'de ise 100 bin civarında downsendromlu kişi olduğu tahmin ediliyor. 21 Mart'ın Dünya Down Sendromlular Günü olmasının amacı insanları bilinçlendirmek ve onların haklarını savunabilmektir. Downsendromlu bireylerin potansiyellerini tam olarak geliştirebilmeleri ve kendilerine yeter bir yaşam sürdürebilmeleri için herkesin duyarlılığına ihtiyaç var. Bu amaçla böyle güzel bir program düzenleyen Şanlıurfa Gençlik Merkezleri gönüllü ve çalışanlarını tebrik ediyor, böyle sosyal farkındalık projelerine devam etmelerini her zaman arzu ediyorum"diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bahçelievler 21 Mart Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title