Haberler

Gençler, Barış ve Kardeşlik İçin Mardin'de Buluştu

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen programda 81 ilden gelen gençlik temsilcileri Mardin'de buluştu.

Çözüm sürecine katkı sunmak için bir araya gelen gençler, 3 gün boyunca çözüm süreci konusunda düşüncelerini paylaşacak, bölge halkıyla buluşacak, sportif etkinliklere katılacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, Çözüm sürecine destek için 3 ay önce Diyarbakır'da bir araya geldiklerini ve çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Mardin'de bu kapsamda 3 gün süre ile dolu dolu bir program gerçekleştirdiklerini ifade eden Okudan, televizyonlarda oluşturulan algıyı yıkmak için bu organizasyonları yaptıklarını söyledi.

"Maalesef televizyonlara, gazetelere bakıldığı zaman, sanki burada iç savaş çıkmış algısı oluşturulmaya çalışılıyor" diyen Okudan, bundan herkesin rahatsız olduğunu söyledi.

"Gençler olarak bu sürecin arkasındayız"

Çözüm sürecinden çok umutlu olduklarını aktaran Okudan, şöyle dedi:

"Süreç'ten beklentimiz Allah'ın izniyle olumlu. İnşallah bu süreç amacına ulaşacak. Biz gençler olarak bu sürecin arkasındayız. Bu sürecin tamamlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu sürece hazır. Biz de beraber bu süreci tamamlamak istiyoruz."

Okudan, Mardin programının ardından Şanlıurfa ve Van'a gideceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise bölgede çatışmaların devam etmesini isteyen birilerini olduğunu, kaynakların ve enerjinin bu şekilde tüketilmesinin istendiğini söyledi.

Silahların tamamen terk edilmesi gerektiğini vurgulayan Külünk, çözüm süreci ile bu coğrafyada zenginliğin, refahın, adaletin, özgürlüğün esas olduğu bir ortamın olacağını vurguladı.

Isparta'dan gelen Büşra Yüksek ise Mardin'in çok güzel ve tarihi bir şehir olduğunu dile getirdi.

Anlatılanların ve medyada gösterilenlerin aksine Mardin'in ve bölgenin çok değerli ve insanlarının cana yakın olduğunu gördüklerini ifada eden Yüksek, ön yargılarının tamamen kırıldığını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Türkiye Mardin Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title