Haberler

Gençler Ata Mirası Mangala Oyununu Sevdi

Geçmişi 4 bin yıl öncesine dayanan Türk strateji ve zeka oyunu mangalayı gençlere tanıtıp sevdirmek amacıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen Mangala Turnuvasında ödüller sahiplerini buldu.

Geçmişi 4 bin yıl öncesine dayanan Türk strateji ve zeka oyunu mangalayı gençlere tanıtıp sevdirmek amacıyla bu yıl 3.'sü düzenlenen Mangala Turnuvasında ödüller sahiplerini buldu.

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin (ÜZYEÇDE) işbirliği ile yapılan ve ilkokul 3. ve 4. sınıfların yanında ortaokul 5-6-7 ve 8. sınıflardan 50 okulun katılımıyla gerçekleşen Turnuva, heyecanlı bir rekabete sahne oldu.

Antares AVM'de 3 set üzerinde 6 turdan oluşan yarışmanın sonunda ilkokul kategorisinden Yunus Emre İlkokulundan Muhammed Hüseyin Bekiroğlu birinci, Danışment Çiçekli İlkokulundan Anıl Erdoğmuş ikinci, Kocatepe İlkokulundan Akif Emre İpek üçüncü oldu.

Ortaokullarda ise birinci Hun Ortaokulundan Semih Mert Karacaoğlan, ikinci Özel Ahmet Yesevi Ortaokulundan Esma Akyüz, üçüncü ise Kalaba İmam Hatip Ortaokulundan Zait Cumhur olarak okullarına kupayı kazandırdılar.

Hediye çeki de kazanan dereceye giren öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansırken, AVM'ye gelen birçok kişi de mangala ile ilgili bilgi alıp deneme şansı buldu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Atalarımızın oynadığı ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları gün yüzüne çıkarmak, unutulmamasını sağlamak ve yeni nesillere tanıtmak ve öğretmek amacıyla bu turnuvayı düzenliyoruz. Bu etkinlikler çocuklarımızın eğlenerek kendilerini geliştirmesine vesile oluyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Emre Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title