Haberler

Gençler Anlattı Başkan Dinledi

Konak Kent Konseyi’nin düzenlediği ‘Kentte Gençler Var’ etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çeşitli dernek, platform ve sivil toplum kuruluşuna üye gençlerle biraraya geldi.

Konak Kent Konseyi'nin düzenlediği 'Kentte Gençler Var' etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çeşitli dernek, platform ve sivil toplum kuruluşuna üye gençlerle biraraya geldi. Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi'nde gerçekleşen buluşmada bu kez gençler kente dair düşüncelerini, kenti nasıl gördüklerini, kentte nelerin yapılması gerektiğine dair düşüncelerini anlattı, Başkan Pekdaş dinledi.

"GENÇ FİKİRLERE İHTİYAÇ VAR"

Etkinlik boyunca gençlerle bir arada olan ve onların öneri, fikir ve projelerini dinleyen Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak her ay farklı bir tema belirlediklerini, Mayıs ayı temasının da 'Kentte Gençler Var' olduğunu dile getirerek; "Gençlerden çok şey bekliyoruz ama onlara fırsat tanımıyoruz. Oysa gençler olaylara farklı pencerelerden bakabiliyor. Elbette ki her işte usta-çırak ilişkisi vardır. Yaş almışlarla gençlerin bir arada olmasıyla büyük heyecanlar yaratabiliriz. Burada sizden kent için önerilerde bulunmanızı, kent hakkında sizlerin düşünmenizi, sizlerin ne istediğini bilmek istiyoruz. Yeni fikirler ortaya çıkacaktır. Gerekirse o fikirleri birlikte yapalım. Her bir guruptan çok iyi fikirler çıkacağını düşünüyorum. Sizlere başarılar dilerim" dedi.

ÖNERİLER PANOYA YAPIŞTIRILDI

İzmir'in yanı sıra farklı illerden de çok sayıda katılımcının yer aldığı etkinlikte yaygın eğitim yöntemlerinden yararlanılarak gençlerin hem birbirleriyle tanışması hem de birbirlerinden öğrenerek yerel yönetimlerin hizmetlerine dair öneriler getirmeleri istendi. İlk olarak kendi aralarında gruplara ayrılan gençler, yerel yönetimlerden beklentilerini, önerilerini ve projelerini kağıtlara yazdı. Kente dair yüzlerce fikir sunan gençler, hayvan haklarından kent içi ulaşıma, engelli haklarından sosyal ve kültürel dönüşüme kadar pek çok konuda isteklerini sıraladı. Bireysel önerilerin ardından, grup olarak projeler sunan gençler, toplu taşıma ücretlerinden LGBTİ bireylere ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetine, bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasından sokak hayvanları için ücretsiz veterinerlik hizmetine kadar pek çok konuda öneri ve istekler belirlendi. Grupların belirlediği bu öneriler daha sonra bahçede oluşturulan panoya yapıştırıldı. Etkinliğin sonunda Başkan Pekdaş, fikirlerin yer aldığı panoda gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Pekdaş, yazılan fikirleri tek tek inceleneceğini ve çözümler geliştirmeye çalışacaklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Kültürpark İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title