Haberler

Gençler, "57. Alay Yürüyüşü" İçin Toplanıyor

Çanakkale Savaşı'nın kahraman birliği "57. Alay"ı anmak için yarın düzenlenecek yürüyüşe katılacak gençler, kamp merkezlerinde toplanmaya başladı.

Çanakkale Savaşı'nın Hüseyin Avni Bey komutasındaki kahraman birliği "57. Alay"ı anmak için yarın düzenlenecek vefa yürüyüşüne katılacak gençler, kamp merkezlerinde toplanmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yarın sabah Çanakkale'de düzenlenecek 57. Alay Yürüyüşü öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın önderliğinde yürüyecek gençler, buluşma noktalarında yerini almaya başladı.

Kamp alanlarında çeşitli etkinliklere de katılan gençler, üzerlerinde "Dedeciğim ben geldim" yazılı tişörtlerle etkinlik saatini beklemeye geçti.

Bugün Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başlayan etkinlerin yarınki bölümünde, önce sabah namazı kılınacak. Ardından Bakan Kılıç ile binlerce genç, vefa yürüyüşüne geçecek. 57. Alay Yürüyüşü, Conkbayırı Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek törenle sona erecek.

Türk tarihinin destansı olayı

Çanakkale Savaşı'nda 19. Tümen'e bağlı Hüseyin Avni Bey komutasındaki 628 mevcudu bulunan 57. Alay, 25 Nisan 1915 sabahı İngiliz, Fransız ve Avustralya askerlerinden oluşan 25 bin kişilik Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla Conkbayırı'nda harekete geçti. Ancak yaşanan şiddetli çarpışmalar sonrası 57. Alay'daki mevcudun tamamına yakını şehit düştü.

Yaş ortalaması 24 olan alayın komutanı Hüseyin Avni Bey de karargaha düşen bir top mermisiyle şehit oldu. 57. Alay'ın kahramanlıkları anısına o günden bu yana Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Çanakkale Yerel Haberler

title