Haberler

Gençkonfed Genel Başkanı Okudan Açıklaması

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan4, ibadet hürriyetinin engellendiği ODTÜ’de YÖK Başkanı Prof Dr.Yekta Saraç’ın attığı adımlarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Bilal Okudan4, ibadet hürriyetinin engellendiği ODTÜ'de YÖK Başkanı Prof Dr.Yekta Saraç'ın attığı adımlarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Okudan, YÖK'ün ibadet hürriyetiyle ilgili adımlarının gençlere güç verdiğini vurgulayarak "YÖK başkanımızın ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı dün YÖK'e davet etmiş ve olaylar hakkında bilgi almıştır. YÖK başkanımızın, ODTÜ rektöründen olayların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istemesi ve konuyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere YÖK Genel Kurul üyelerini görevlendirmesinden ve konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarından Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) olarak büyük memnuniyet duyduk. YÖK'ün açıklamaları ODTÜ'de mağdur öğrencilere güç verdi.YÖK ibadet hürriyeti kısıtlanan insanlara destek olmuştur. YÖK'ün attığı adımlar öğrencilerin anayasal haklarına karşı yapılan zulme karşı bir tepki niteliğindedir" dedi.

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilgili adımlarından dolayı YÖK Başkanı Prof Dr.Yekta Saraç'a teşekkür eden Okudan, "Çirkin saldırıda mağdur olan öğrenci kardeşlerimiz adına teşekkür ediyor ve bu saldırıların tekrar etmemesi için desteklerinin devamını bekliyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title