Haberler

Gencer: " Ribas Taransferini Telefonda Öğrendim"

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, lig tamamlanmadan herhangi bir futbolcuyla transfer görüşmeleri yapmalarının etik olmadığını belirterek, Fenerbahçeli Diego Ribas transferini telefonla arayan kişiden duyduğunu ve aslının olmadığını kaydetti.

Antalyaspor Kulübü Başkan Gültekin Gencer, hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Mersin İdmanyurdu'nun her ne kadar ligden düşen bir takım olsa da sahaya çıkan futbolcuların kendilerini göstermek için mücadele edeceğini kaydetti.

Her maça kazanma motivasyonu ile çıktıklarını dile getiren Gencer, uzun aradan sonra deplasmanda galip gelmek istediklerinin altını çizdi.

Antalyasppor Kulübü'nün son üç yılına bakıldığında ilk kez nisan ve mayıs düşme tehlikesinden uzak geçirdiğini hatırlatarak, bu durumun takımda rehavet oluşturmadığını Torku Konyaspor maçında gördüklerini işaret etti.

"HER FUTBOLCUMUZUN BEDELİ VAR"

Ligin sonunun gelmesiyle transfer çalışmalarına da başladıklarını ifade eden Gencer, "Altyapıdaki profesyonel futbolcular ve ikinci lige kiralık olarak verdiklerimiz dahil 49 tane futbolcumuz var. Takımdan gidecek kalacak diye transfer komitesinin öngörüsü olarak bir liste yaptık. Yaptığımız liste doğrultusunda, 49 kişiden çekirdek olarak 19 kişinin kalmasını istiyoruz. Onların dışındakileri ise satmayı düşündüklerimiz ve kiraya verip daha gelişmesini beklediğimiz sporcular diye kategorilere ayırdık. Elimizde kalmasını düşündüğümüz sporcuların dahil hepsinin bir bonservis bedelini ortaya koyduk" dedi.

"ETO'O'YA DA RAKAM KOYDUK"

Gencer şöyle devam etti: " Bunu da şunun için yaptık. Elimizde kalmasını istediğimiz sporcuya çok büyük bir teklif gelir, geldiği zaman da futbolcu da gitmek ister. O zaman da getirmesi gerekli rakam için de bir çalışma yaptık. Listeyle ilgili teknik ekiple de oturup, onların da görüşlerini alacağız. Onların da belki 49 kişilik listede dışarıda kalmasını istediklerimizden, içeride kalmasını istedikleri olacak. Ora da Eto'o'ya da bir rakam koyduk, herkese bir rakam koyduk. Gitmek isterlerse, bu şehirden memnun değillerse veya daha büyük teklifler varsa diye düşündük."

"TRANSFERLER DOĞRU DEĞİL"

Dış transferde üç dört noktaya transfer yapmayı düşündüklerinin altını çizerek, " Bunlarla ilgili ufaktan çalışmalarımız başladı. Ligin bitimine üç hafta kalmış. Ligde oynayan bir futbolcuyla, sözleşmesi devam eden bir futbolcuyla görüşmemiz etik değil. Böyle bir şey olması da söz konusu değil zaten. Görüşme derken, anlaşma yapmamız, imza atmamız söz konusu olamaz. Sezon sonu sözleşmesi sona eriyor dahi olsa. Piyasalarda Antalyaspor ile ilgili konuşulan teklifler var. Nihayetinde bizim bütün kulüplerle dostluğumuz var. Kulüplere karşı bir yanlışımız olmamasını düşünerek, hepsine 'Kulübünle, kulüp başkanıyla görüşerek, görüşme yapabileceğimizi' dile getiriyoruz. Örneğin, Galatasaray kulübüyle bir kaç futbolcuyla ilgili konu vardı. Galatasaray başkanıyla konuştuk, görüşebilir miyiz, görüşemez miyiz diye. Onların da bizim takımda düşündükleri oyuncular vardı. Onların görüşüp görüşemeyeceğini de aynı şekilde biz söylüyoruz. Bunun böyle olması gerekir. Bunun dışındaki haberlerin tamamı asparagas haberlerdir" dedi.

"DİEGO RİBASI'I İNTERNETTEN GÖRDÜM"

Gencer, Fenerbahçeli Diego Ribas'ın Antalyaspor'a transferi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili ise şöyle konuştu: "Diego Ribas ile ilgili bana telefonlar geldi. Gerçekten, olayı bana telefon açan kişilerden duydum. Ondan sonra malum gazetenin internet sitesine baktım, orada okudum. Ben dahi şaşırdım"

Gencer, Galatasaray ile ilgili yaşanan transfer görüşmeleri ile ilgili soru üzerine ise, "Biz onlardan serbest kalıp, bırakacakları oyuncuları sorduk. Onlarda 'Şu futbolcuları serbest bırakacağız' diye söylediler. Onların da bizim takımda düşündüğü futbolcu olduğunu biliyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitecek bir oyuncumuzla görüşebileceklerini söyledim" ifadelerine yer verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gültekin Gencer Galatasaray Antalyaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title