Haberler

Genç Yüreklere İyilik Aşılanacak

Dünyada insanlığa karşı yapılan zulümlere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla başlatılan ’İyilik Okulu Projesi’ Şişli’de düzenlenen törenle anlatıldı.

Dünyada insanlığa karşı yapılan zulümlere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla başlatılan 'İyilik Okulu Projesi' Şişli'de düzenlenen törenle anlatıldı. Proje kapsamında imam hatip ortaokulu ve lisesi öğretmenlerine gönüllü eğitim programı verilerek iyiliği genç yüreklere anlatmaları sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Deniz Feneri Derneği ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) işbirliği ile 'İyilik Okulu Projesi' düzenlenen tören ile tanıtıldı. Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz, ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu ve çok sayıda imam hatip lisesi öğretmenleri katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan tören İyilik Okulu Projesi'nin tanıtım filmi ile devam etti. Ardından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan öğretmenlere iyiliğin anlatıldığı seminer verdi. Tören, katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.

Proje kapsamında ilk etapta pilot bölge olan İstanbul'da bulunan 350'yi aşkın İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerinden 600 öğretmene Gönüllülük Eğitimi verildi. Eğitimin sonunda sertifikalarını alacak olan öğretmenler, okullarında bulunan öğrencilerine İyilik Okulu projesinin amacı ve iyiliğe dair temel kavramları gençlere anlatarak farkındalık oluşturacak.

"Amacımız daha ilkokulda yaşayarak iyilik edinmek"

Deniz Feneri Derneği'nin 2014 yılında başlattığı İyilik Okulu Projesi'nin gelişerek devam ettiğini vurgulayan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile başlayan bu proje Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile imam hatiplerde Deniz Feneri Derneğinin katkıları ile daha da büyümüş olacak. Amacımız daha ilkokulda yaşayarak iyilik edinmek, iyilik faaliyetlerinin içinde olmak ve iyiliği arttırmak. Bugün Halep'te yaşananları görerek bir insan rahat uyuyabiliyorsa, elinden bir şey gelmiyorsa 'ne yapabilirim' diye düşünmeyi geliştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"İyilik kervanına katılmış oldular"

Çocukların yardımlaşma ve iyilik duygularını harekete geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz, "Bu proje sadece çocuklara iyiliğin anlatılması ile kalmayacak. Okullarda iyilik takımları kurulup kendi ürettikleri iyilik projelerini oluşturacaklar. Daha sonra bu projeler ile çocukların yarışmaları sağlanacak. Halep'te yaşanan insanlık dışı katliamlardan dolayı toplum çok duyarlı hareket ediyor. Dün iki okulumuzda bu konuda 'Halep'li kardeşlerimize yardımlar topladık' diyerek bizi aradılar. Aslında hemen iyilik kervanına katılmış oldular" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cengiz Orhan Erdem Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title