Haberler

Genç Yetenek Ajda Pekkan!

Güncelleme:

Erol Evgin gazetecilere Ajda Pekkan'dan çok etkilendiğini itiraf etti.

Kariyerinde 43'üncü sanat yılını geride bırakan usta yorumcu Erol Evgin ; bu akşam saat 21.00'de Turkcell Kuruçeşme Arena'da konser verecek. Evgin'e konserinde; ilk kez 1977 yılında söylediği 'Etme Eyleme' adlı şarkısında, genç oyuncu Zeynep Beşerler ve sunucu Nefise Karatay da eşlik edecek. Erol Evgin'le sürprizlerle dolu konserinin perde arkasını ve müzik kariyerini konuştuk.

Bu akşamki konserinizde size Nefise Karatay ve Zeynep Beşerler de eşlik edecek. Bu proje nasıl gelişti?

Her zamanki konserlerimizden farklı bir şey yapalım dedik. Benim sahnelerim çok esprili ve neşeli geçer. Bir dans grubunun görsel şovlarıyla birlikte böyle bir sürpriz de yapmak istedik. Geçen yıl aynı mekanı doldurmuştuk; 6 bin kişi gelmişti. Bu kez yine seyirciye iyi bir konser izletme arzusundayız.

İLK AŞKLAR KOROSU

Size eşlik etmesi için neden Nefise Karatay ve Zeynep Beşerler'i seçtiniz?

İkisi de çok sevdiğim, dünya güzeli kardeşlerim... Zeynep Beşerler, 'Yeni Yıla Sensiz Giriyorum' adlı şarkımın klibinde oynamıştı. Nefise Karatay'la da yıllardır 'Afiş' programı sebebiyle dostluğumuz vardır. Onun programlarına her sene bir-iki kez çıkarım. Onunla da 'Gel Otur Yanıma' adlı şarkımın klibinde çalışmıştık. Şimdi de konser için bir araya geldik. 'Etme Eyleme' adlı şarkımda bana eşlik edecekler.

İlk kez 1977 yılında söylediğiniz 'Etme Eyleme' adlı şarkınızda; size daha önce Nükhet Duru ve Candan Erçetin eşlik etmişti, öyle değil mi?

Evet, doğru söylüyorsun; Melih Kibar'ı anma gecesinde söylemiştik.

Duru ve Erçetin usta iki şarkıcı ancak Beşerler ve Karatay'ın böyle bir deneyimleri yok. Neden iki şarkıcının size eşlik etmesini tercih etmediniz?

Bir hoşluk olsun istedik. Zaten şarkıcı arkadaşlarımla düetler yapıyorum. Onları ayrı kılan çocukluklarından beri bana hayran olmaları. O yüzden ekibimize de 'İlk Aşklar Korosu' diyoruz. Şarkı da zor bir şarkı değil. Güveniyorum onlara; güzel olanın, sesi de güzeldir.

Bu konserlerin devamı gelir mi peki?

Güzel söylerlerse, gelebilir. Konserlere beraber gidebiliriz. İsterlerse onları yetiştirebilirim de! Sahne başka bir olay biliyorsun; düzgün ve iyi bir duruş gerektiriyor.

ENERJİSİNE HAYRANIM

Son yıllarda sahnede duruşuyla ve sesiyle sizi etkileyen biri var mı?

Beni son yıllarda en çok etkileyen isim hala Ajda Pekkan. (Gülüyor) Son 50 yılın genç yeteneği kendisi... Onun enerjisine, duruşuna hayranım.

Her nesle hitap eden bir isimsiniz. Neler hissettiriyor bu size?

Bu beni çok mutlu ediyor. Her meslekte devamlılık çok önemlidir. Özelikle bizim gibi gündemin sürekli değiştiği, her şeyin çabuk tüketilip unutulduğu bir ülkede; bir şeyi sürdürebilmek çok önemli. Bunu yapabilmek için ömrünüzü adayacaksınız, sadece o işi düşüneceksiniz. Ben kendimi müziğe adadım. Benim gibi birçok sanatçı dostum da öyle. Ajda da ömrünü müziğe adayanlardan. Benim mimarlık kimliğim de var ama müzik uğruna çok şeyi feda ettim. Bunun karşılığı da; birkaç neslin bizi severek izlemesi. En büyük ödül bu! Mesela Nefise evlenecek bir-iki sene sonra, konserime çocuğuyla gelecek. Bu gerçekten benim için çok büyük bir haz.

#Sayfa#

ÇOK ANLAYIŞLI BİR KARIM VAR!

40 yıldır Emel Evgin'le evlisiniz. Uzun süreli bir evliliğin sırrı nedir sizce?

Ben çok şanslıyım, beni anlayışla karşılayan bir eşim var. Evlilik fedakarlık ister. O fedakarlık da hep sanatçının eşine düşer. Bizde de öyle oldu. Zor dönemler de yaşadık ama birbirimize olan sevgimizi ve saygımızı koruduk. Sonrasında çocuklar, torunlar oldu. Ailemiz genişledi.

BELKİ ROCK TARZINDA BİR ALBÜM DE YAPABİLİRİM!

Yeni albüm çalışmanız olacak mı?

Evet, şarkı seçmeye başladık. Melih Kibar ve Çiğdem Talu gibi ekiplerin artık bir araya gelmesi çok zor. Onlara ayrı bir özlem duyuyorum; o anlamda, çok ayrı bir dönemdi. Şimdi de Murat ve Dr. Selma Çuhacı'yla güzel bir sinerji yakaladık. Güzel şarkılar yaptık birlikte. Bir de bundan böyle; kendine güvenen genç yeteneklerin şarkılarına da albümümde yer vermek isterim. Albümlerimizin arkasındaki adreslerden veya telefonlardan bize ulaşsınlar.

Nasıl bir şey arıyorsunuz?

Hem benim tarzıma yabancı olmamasını, hem de günümüzün sound'una uygun olmasını isterim. Günümüzde yaz şarkısı, kış şarkısı gibi tabirler, bazı formüller var. Onları çok sevmiyorum. Atmosfer müziği bana göre değil. Şarkı dediğin; mevsimlik değil, ömürlük olur. Önce sen inanacaksın, sonra karşındakine inandıracaksın. O yüzden ben hep inandığım şarkıları okudum. Bundan sonra da farklı şeyler yapmak istiyorum.

İNŞALLAH ZAMAN YETER

Farklı tarzda bir albüm olabilir mi?

Tabii, olabilir. Dünya çok değişiyor. Rock müzik çok hoşuma gidiyor, o türde bir albüm de yapabilirim. Türk müziği de söyleyebilirim. Türkülerimiz de var. Yapacak çok iş var. İnşallah zaman yeter!

AYNI SAHNEDE OLMAK BİR RÜYA

Erol Evgin'i farklı kılan şey ne sizin için?

NEFİSE KARATAY: Herkesin bir çocukluk kahramanı, idolü vardır ya; benimki Erol Evgin. Çok özel benim için.

ZEYNEP BEŞERLER: Yaptığı müzik bir yana; insan olarak muhteşem biri. O kadar şeker, o kadar güleryüzlü ki.

Neler hissediyorsunuz aynı sahneyi paylaşacağınız için?

N.K.: Benim için onunla aynı sahneyi paylaşacak olmak rüya gibi bir şey. Çok büyük bir gurur aynı zamanda da.

Z.B.: Ben de çok heyecanlıyım!

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Zeynep Beşerler Nefise Karatay Ajda Pekkan Erol Evgin Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title