Haberler

Genç Yazarlar Özgürlüğü Yazacak

Güncelleme:

Osmangazi'den edebiyata büyük destek.

HEDEF YENİ EDEBİYATÇILAR YETİŞTİRMEK

Osmangazi Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören, Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması bu yıl "özgürlük" teması ile yapılıyor. Yarışmanın tanıtımı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyelerinin katıldığı bir toplantı kamuoyuna duyuruldu.

Osmangazi Belediyesi, kültür, edebiyat ve milli değerlere sahip çıkmaya, onları geleceğe taşımaya devam ediyor. Türk edebiyat ve kültürüne eser ve sanatçılar kazandıracak yarışmalar düzenleyen Osmangazi Belediyesi tarafından, geçen yıl ilki düzenlenen Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması'nın ikincisi "özgürlük" teması ile düzenleniyor.

Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen yarışmanın tanıtım toplantısına, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Devlet Tiyatroları Müdürü Halil Balkanlar, TOBAV Başkanı ve aynı zamanda yarışmanın Jüri Başkanı Tamer Levent ile jüri üyesi Ömer Naci Topçu'nun yanı sıra Osmangazi Belediye Başkan yardımcıları katıldı.

Toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen yıl ilk kez gerçekleştirdikleri yarışmaya 48 başvuru olduğunun altını çizdi. Türk tiyatrosuna değerli eserler kazandırmak ve yeni oyun yazarlarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenledikleri yarışmaya ilginin artarak sürmesini beklediklerini kaydeoed Başkan Dündar, "Bursa'mıza ölümsüz eserler kazandırmak dileğiyle tüm katılımcılarımıza şimdiden başarılar dilerim" dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak iki vaadi daha yerine getireceklerinin müjdesini de veren Başkan Dündar, geçen yıl aynı yarışmada birinci olan eserin Devlet Tiyatroları oyuncuları tarafından ödül töreninde sahneleneceğini, Feraizcizade Mehmet Şakir Külliyatı'nın da yeniden basılması için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Başvuruların 6 Eylül 2013 tarihine kadar devam edeceğini anlatan Başkan Dündar, yurtiçi ve yurt dışından amatör oyun yazarlarını yarışmaya katılmaya davet etti. Başkan Dündar, Jüri Başkanı Tamer Levent'in yanı sıra jüri üyeleri Bora Özkula, Prof. Dr. Nurhan Tekerlek, Beyhan Büyükyıldız, Ömer Naci Topçu, Yeşim Özsoy Gülan ve Gülşen Karakadıoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür etti.

Basın toplantısında konuşan Jüri Başkanı Tamer Levent'te, Osmangazi Belediyesi ve Başkan Mustafa Dündar'a Türk edebiyatına verdiği büyük destek nedeniyle teşekkür etti. Oyun yazma noktasında büyük bir sıkıntı olduğunu ve bu tür yarışmalarla bu açığın giderilebileceğine dikkatin çeken Levent, her zaman bu tür girişimlerin destekçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Devlet Tiyatroları Müdürü Halil Balkanlar da yaptığı konuşmada, Başkan Dündar'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Devlet Tiyatroları Mustafa Dündar Tamer Levent Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title