Haberler

Genç Tiyatrocuların Başarısı

Murathan Mungan’ın yazdığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Veysel Sami Berikan’ın yönettiği ve Şehir Tiyatroları bünyesinde ücretsiz olarak akademik seviyede tiyatro eğitimi alan Tiyatro Okulu öğrencilerinin rol aldıkları Taziye isimli oyun, Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi’ndeki ilk gösteriminde büyük beğeni topladı.

Murathan Mungan'ın yazdığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Veysel Sami Berikan'ın yönettiği ve Şehir Tiyatroları bünyesinde ücretsiz olarak akademik seviyede tiyatro eğitimi alan Tiyatro Okulu öğrencilerinin rol aldıkları Taziye isimli oyun, Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'ndeki ilk gösteriminde büyük beğeni topladı. Öldürme üzerine kurulu töre geleneğini konu alan oyun, tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Ana karakterleri Bedirhan Ağa, Fasla Kadın, Kevsa Ana ve Heje olan oyunda, Bedirhan Ağa'nın öç almak için kan davalı olduğu aşiretten Fasla kadını kaçırıp kendine eş yapması, zaman içerisinde onu sevmesi, Heje isimli bir oğullarının dünyaya gelmesi ve aşiret içerisindeki hiyerarşik ilişkileri konu ediliyor. Son derece zengin folklorik öğelerin yanı sıra yerel ağız ve kıyafetlerin de renk kattığı oyunda Tiyatro Okulu öğrencilerinden Hikmet Ağ, Serkan Akı, Sedat Altuntaş, Birsu Bihter Biçer, Çağrı Başaran, Sevval Bayraktar, Ömer Faruk Cankurt, Barbaros Tuğberk Erdemir, İbrahim Gören, Rengin Gürel, Eda Kalmuk, Murat Kural, Sevcan Kuş, Esra Oskan, İbrahim Can Sayan ve Dilek Burcu Türk rol aldı. Yönetmen yardımcılığını Sevcan Kuş'un yaptığı Taziye'de dekor kostüm tasarımda Adnan Yılmaz, ışık tasarım da ise Erol Dinçdemir görev aldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murathan Mungan Gölcük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title