Haberler

Genç Stk Temsilcilerin'den Aydın'a Tepki

Erzurum’da faaliyet gösteren genç STK temsilcileri, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ın önceki gün TBMM’nde yaptığı konuşmada Erzurum’u Gazze sokaklarına benzetmesine tepki gösterdi.

Erzurum'da faaliyet gösteren genç STK temsilcileri, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın'ın önceki gün TBMM'nde yaptığı konuşmada Erzurum'u Gazze sokaklarına benzetmesine tepki gösterdi.

Çifte Minareli Medrese önünde toplanan STK temsilcileri adına açıklama yapan Gençlik Demokrasi Platformu Başkan Vekili Erdoğan Dönmez, "Geçtiğimiz günlerde, Milletin Meclisinde sözde Erzurum sevdalısı olan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'ın, gerçekle alakalı olmayan utanç verici sözlerini kınıyoruz. Hatırlanacağı gibi 10 yıldır Erzurum'la ilgili sanal ve ütopik projelerle şehrimizin siyasi tarihinde yer almaya çalışan bu siyasetçi, parlamento sıralarında Erzurum'la ilgili fotoğrafları göstererek şehrimizi Türkiye önünde küçük düşürmüş ve yaptığı sahte açıklamalarla ülkemizin turizm sektörünü baltalamaya çalışmıştır" dedi.

Erzurum'un tarih ve kültür şehri olduğunu belirten Dönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bu kültür şehrinin inşa ve ihya faaliyetleri bütün hızıyla devam ederken, şehri mübarek kentimiz her alanda, kalkınmada öncelikli iller sıralamasında yükselirken Aydın'ın, aydın ve mantıklı olmayan sözleriyle Erzurum halkı derinden incinmiştir. Erzurum'un temsil görevini hiçe sayıp, içinde bulunduğu ihtiras ve kini parlamento sıralarına yansıtan bu kişinin sözleri, davasını benimsediği ülkücülük ve milliyetçilik idealine ters düşen açıklamalarını esefle kınıyoruz. Vatan ve Milletsever olmak, sadece dille sevmek ya da savunmak değildir. Erzurum ve bütün illerimiz 2002'den bu yana hiçbir hükümetin yapmadığı bir hizmeti görmüş ve 2023 Türkiye'sinin yeniden inşa edileceğine kanaat getirmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz şu topraklarda ırkçı bir tavırla halkımızı kışkırtan sözler ifade eden Aydın, Erzurum Kalesi ve birçok muhtelif bölgemizde yapılan hizmetlerden habersiz durumda olduğu gözler önünde. Şehrimize hiçbir destek ve katkısı olmayan bu milletvekilinin, yapılan hizmetleri eleştirmesini mantıklı bulmuyoruz. Milletini seven, milleti için eleştiri değil, milletin adamlarına destek olarak en müreffeh şehirler inşa edendir.

Geçmişten günümüze tarih kokan bu aziz ve kadim şehrimize dün olduğu gibi, bugünde zahiri ve batini olarak töhmet yapmak isteyenlere tavrımız net olmuştur. Mecliste Erzurum'u Gazze sokaklarına benzetmeye çalışan millete vekillikten uzak bir tavırla söylemlerini ifade eden bu zihniyet İsrail olup, şehrimize iftira ve hakaret bombası atarak gazzeye dönüştürmek istemiştir. Milletimizin milli ve manevi değerlerine yönelik ve bu şehrin daha hangi aşamada olduğundan haberdar olmayan Kamil Aydın, milliyetçilik duygularından uzak bir şekilde şehrini kötüleyen bir dille, tarihi Erzurum Kalesi etrafında yapımına devam edilen ve kendilerinin bile aklına gelemeyecek bir projeyi güya metruk bir yapılaşmanın olduğunu ifade ederek, Erzurum gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir tarih şehrine yaptığı açıklamalar utanç vericidir. Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu'na karşılık Erzurum'u karalama propagandası uygulayarak ve şehir ırkçılığı yaparak ayrıştıran zihniyeti seviyesiz buluyor ve aziz milletimiz adına esefle kınıyoruz. Amaç, bu şehirde kuru kuruya yaşamak değil, bu kadim şehir için bir çivi çakarak şehrimize yenilikler sunup, değişim ve dönüşüm hareketine destek vermektir. Bizce Asıl milliyetçilik budur." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Aydın Erzurum Türkiye Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title