Haberler

Genç Sanatçılara Destek


Shangri-La Bosphorus Hotel'de 14 Ocak Perşembe akşamı düzenlenen geceye, Ahmet Güneştekin, Ayşen Savcı, Barış Sarıbaş, Bedri Baykam, Bubi, Çağatay Odabaş, Ertuğrul Ateş, Ergin İnan, Günseli Kato, İsmet Doğan, Murat İrtem, Murat Tosyalı, Rahşan Duren, Seçkin Pirim, Seydi Murat Koç ve Yiğit Yazıcı katıldı. Gecede, Magnum Opus Sanat Platformu'nun üyeleri aynı zamanda iş dünyasının tanınmış, saygın firmalarının sahibi ve yöneticileri de eşleriyle birlikte yer aldı.

Sanatın ilhamını kalplerinde hisseden ancak günlük hayatın rutini içerisinde estetiğin mükemmel dünyasına ulaşamayan bireyleri sanatla buluşturmak amacıyla Magnum Opus Sanat Platformu kurucusu Selin Bozkurt tarafından geçtiğimiz yıl oluşturulan Magnum Opus, "Baş Yapıt" sanat platformunun üyeleri, her hafta bir sanatçının atölyesine giderek, birbirinden eşsiz eserlerin yaratımına tanıklık ediyor.

Genç Sanatçılar İçin Destek

Magnum Opus'un yeni yıl buluşması çok değerli bir amaca daha hizmet etti. "İyilik İçin Sanat" düşüncesiyle hareket eden platform üyeleri, gecede sergilenen eserlerden satın aldılar. Elde edilen gelir, gelecek vadeden başarılı 2 genç sanatçının yurt dışı eğitimleri için bir havuzda toplandı.

Magnum Opus Sanat Platformu kurucusu Selin Bozkurt, davete gösterilen yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Gerek platform üyesi hanımlar ve eşleri gerekse de sanatçılarımız ve basın mensupları, 'iyilik için sanatı' görücüye çıkarttığımız bu geceye büyük teveccüh gösterdiler. Sergilediğimiz 21 eserin 9'u sanatseverlerce satın alındı ve 265.000 TL gelir elde edildi. Tüm misafirlerimiz sanatın yarınlarına ışık tutacak bu iyilik hareketinin parçası oldular" dedi.

Sergide, sanatçılar Ahmet Güneştekin "Derin Hafıza", Ayşen Savcı "Bazen Çaresiz Kaldık", Barış Sarıbaş "Yellow Lights… Stone Castle", Bedri Baykam "Nazım'ın Anıları", Bubi "Kafes", Çağatay Odabaş "Bahçedeki Köpek", Devrim Erbil "İstanbul; Haliç Kuşları", Ergin İnan "Mektupluk", Ertuğrul Ateş "Kıymetli Kargo", Günseli Kato "Altın At", İpek Duben "Manuscript", İsmail Acar "Bereket", İsmet Doğan "Like My Life", Murat İrtem "DarAlan 2", Murat Tosyalı "Ormandaki Çocuk, Aşk Suçları Serisi'nden", Rahşan Düren "İsimsiz", Seçkin Pirim "Library Sculpture (Kütüphane Heykelleri)", Seydi Murat Koç "Teğet\Mavi Zeplin" ve Yiğit Yazıcı "RTU199414" adlı eserleriyle yer aldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Güneştekin Ertuğrul Ateş Bedri Baykam Ergin İnan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title