Haberler

Genç Müsiad Van Şubesi 3. Olağan Genel Kongresi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Van Şubesi 3. Olağan Genel Kongresi yapıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Van Şubesi 3. Olağan Genel Kongresi yapıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan kongrede konuşan Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Selman Eroğlu, MÜSİAD'ın en büyük projesinin MÜSİAD Gençlik Kurulu'nun kurulması olduğunu söyledi.

Eroğlu, Genç MÜSİAD helal rızık tabanlı, adil bir ekonomik düzey için kadim medeniyetlerin değerlerine sadık kalarak bu değerleri günümüz ihtiyaçlarına katıp harmanlayarak yüksek ahlak ve ileri teknoloji vizyonu ile yeniliklere üretip bilimsel gelişmişliği hedef alan dinamik bir kardeşlik topluluğu olduğunu belirtti.

MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras ise, Genç MÜSİAD'ın 3. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlı olmasını diledi.

Aras, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Ne yazık ki gençliğimizin ekonomiye katkısını hiç düşünmüyoruz. Kayseri'de bir baba esnaf olduğu zaman, yanında mutlaka evladını yetiştiriyor. Evladının iyi ve ahlaklı bir esnaf olabilmesi için en iyi şekilde yetiştiriyor. Bu genç iyi bir şekilde yetiştiği zaman ilin ekonomisine katkı sağlayacak büyük projeleri gerçekleştirebiliyor. Maalesef bölgemizde ise evladına ilerde nasıl iyi bir kariyer sahibi yapabilirim de hayatımızı kurtarsın mantığı ile hareket edilmektedir. Bir çoğumuz, ben dahil çocuklarımızı kendi iş yerlerimizde çalıştırmıyoruz. Oysa ki çocuklarımızı kendi iş yerlerimizde çalıştırdığımız durumda onlar ilin ekonomisine katkı sunacak bireyler olabilirler. Bundan dolayı da gençlerimizi çekirdekten yetiştirmemiz gerekir."

Genç MÜSİAD'ın yeni başkanı seçilen Enes Özkılıç, yaptığı konuşma, "Genç MÜSİAD olarak yapmış olduğumuz teşkilatlanma çalışmalarıyla 2002 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük gençlik STK'sı olma unvanını taşımaktadır. Türkiye'nin dünyada ekonomik olarak daha güçlü olabilmesi için özellikle gençlere hitap eden MÜSİAD'ın ahilik kültürü içerisinde geleneklerine bağlı ve sorumluluk bilinciyle hareket eden gençlere bu anlamda topluma hizmet eden bireyler olarak yetiştirmeyi kendilerine hedef tayin etmiştir." ifadelerini kullandı.

Kongreye, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şemsettin Bozkurt, AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Suat Özdağ'ın yanı sıra iş adamları ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Aras Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title