Haberler

Genç Mucitler İcatlarını Görücüye Çıkardı

Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik ve Fetih Şenliği’nin üçüncü gününde Eyüp’teki okullarda eğitim gören genç mucitler icatlarını sergiledi.

Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik ve Fetih Şenliği'nin üçüncü gününde Eyüp'teki okullarda eğitim gören genç mucitler icatlarını sergiledi.

Eyüp Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Gençlik ve Fetih Şenliği üçüncü gününde Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Haliç Etkinlik Alanı'nda düzenlenen şenlikte Eyüp'teki okullarda eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan genç mucitlerin icatları tanıtıldı. Bilim Şenliği'nin açılışına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Aydın, stantları tek tek gezerek genç mucitlerin icatlarını ilgiyle inceledi. Kuluçka Makinesi, elektrikli testere, robotlar, elektrik üretimi, telefon şarj aleti, matematiksel buluşlar gibi birçok yeni icadın yer aldığı Bilim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

"BİLİM ŞENLİKLERİ ÖĞRENCİLERİ TEŞVİK EDİP, VATANDAŞLARI DA MOTİVE EDİYOR"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Mayıs Fetih Festivali kapsamında düzenlenen Bilim Şenliğinin açılışına katılan Başkan Aydın, genç mucitlerin stantlarını gezdi. Yapılan icatları inceleyen Başkan Aydın, icatları test ederek öğrencilere başarılar diledi. Bilim Şenliğini gezdiği sırada açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, "Biz Eyüp'te Gençlik Bayramı deyince sadece bir günde yapılarak soğuk geçen bayramları anlamıyoruz.  Bu sene düzenlemeyi içerisinde çok fazla etkinliklerin olduğu festival havasında yaptık. Spor, kültür, sanat eğlence ve bilim gibi hayatımızda bizi ilgilendiren her şey bu festivalde var. Burada Eyüp'teki bütün okullar bilim adına yaptıkları çalışmaları sergiliyorlar. Bu yapılan çalışma onları teşvik ediyor ve diğer vatandaşlarımızı da motive ediyor. Festival havasında öğrencilerin neler yaptıklarını gösterebildikleri çok zengin içerikli bir etkinlikle 19 Mayıs'ı Eyüp'te kutluyoruz" dedi.

GENÇ MUCİDİN KULUÇKA MAKİNESİ İLGİ ODAĞI OLDU

Eyüp Şehit Öğretmenler Ortaokulu altıncı sınıf öğrencisi Nisa Akanlı'nın yaptığı Kuluçka Makinesi Bilim Şenliği'nin ilgi odağı oldu. Minik mucit Akalın, hayvan üremesi üzerinde araştırmalar yaparak tavukların kuluçka dönemini manyetik ortama taşıdı. Alüminyum folyoyla kapladığı kutunun içerisine verdiği elektrik ve nem sayesinde kutunun iç hacmindeki derecelerini hesaplayarak, tavuk olmadan kuluçka döneminde yumurtaların döllenmesini sağladı. Kuluçka makinesinin nasıl çalıştığı hakkında bilgiler veren Akalın, "Tavukların nasıl kuluçkaya yatıp yumurtadan civciv üretiyorsa, bende onların yaptığını bu makine sayesinde yaptım. Lamba yardımıyla kutu içerisine ısı verdim, nem makinesiyle de içindeki yumurtaların kabuklarının yumuşamasını sağladım. Bu sistemi yaptıktan sonra makinenin içine 22 tane döllenmeye hazır yumurta koydum. Daha sonra kuluçka sonrası yumurtalardan civciv çıktı" diye konuştu.

ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ TELEFONLARIN ŞARJ SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETTİ

Bilim Şenliği kapsamında birden fazla icat vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kuluçka makinesinin yanı sıra Silahtarağa Ortaokulu öğrencisi Enes Çakmak'ın yaptığı yaklaşık 50 kilometre mesafede telefonu kablosuz olarak şarj etme cihazı katılımcıların dikkatini çekti.

Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesine çözüm amaçlı ürettiği cihaz hakkında bilgiler veren genç mucit Çakmak, "Yaptığım cihaza telefonun IP adresini kodluyorum. Daha sonra telefonun şarj olup olmadığını deniyorum. Cihaza dokuz ayrı pil takıyorum, bitince sırayla otomatik olarak kendisi yedek pil kullanımına geçiyor. Bu yaptığım cihazın 50 kilometre mesafesi var. Bu mesafeyi de bakırlar yardımıyla yaptım. Ne kadar çok bakır bağlarsanız cihazın üzerine o kadar mesafeyi artırabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Fetih Şenliği yarın Haliç üzerinde yapılacak olan Dragon yarışlarıyla devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın 19 Mayıs Haliç Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title