Haberler

Genç Liderler Silikon Vadisi Yolcusu

Güncelleme:

UAÜ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Liderler Akademisi'ne katılan liseler projeleriyle göz doldurdu. Liseli gençlerden gelen 226 başvuru arasında 17'si finale seçildi.

Projelerin hazırlanmasının ardından bunlardan 12'si jürinin karşısına çıktı. Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ni temsil eden 'Nameless' isimli grup birinci oldu. Büyük yarışı kazanan liseli gençler grup öğretmenleriyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan teknoloji merkezi Silikon Vadisi'ni gitme şansı yakaladı.

Genç Liderler Akademisi'nin final günü için UAÜ Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Finale kalan öğrenciler projeleriyle ilgili hazırladıkları sunumları gerçekleştirdi. Sunumların tamamlanmasının ardından jüri kararını açıkladı. Buna göre 12 proje arasında geri dönüşümde uranyum yerine toryumun kullanılmasını temel alan 'Nameless' grubu birinci oldu. Birinci olan grubun ödülünü UAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince'yi temsilen Rixos Premium Genel Müdürü Cüneyt Kuru verdi. Adem Tolunay Anadolu Lisesi'nden 'Generation' isimli grup ikinci, Gazi Anadolu Lisesi'ni temsil eden 'Pusula' grubu ise üçüncü oldu. Ödül kazanan gruplara hediyeleri törenle verildi.

Google, Facebook, Apple Ziyaret Edilecek

Ödülün sahibi olan öğrenciler Betül Özbilek, Huriye Erkal ve Enes Bankoğlu, böyle bir şansı elde ettikleri için son derece mutlu olduklarını ifade etti. Grubu yarışmaya hazırlayan öğretmenler Sevgi Çebi ve Nebahat Yıldırım ise öğrencilerinin elde ettikleri başarıyla gurur duyduklarını söyledi. Öğrenci ve öğretmenleri böyle bir fırsatı tanıdığı için Uluslararası Antalya Üniversitesi'ne teşekkür etti.

UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe final programında yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrencilerini sadece mezun etmeyi değil onları hayata hazırlamayı da ilke edindiklerini söyledi. Üniversite olarak henüz üçüncü yıllarında olmalarına rağmen Antalya'da yer alan gençlerin girişimcilik, liderlik gibi sosyal yönlerinin gelişimini amaç edindiklerini belirtti. Finale çıkan takımları kutlayan Göktepe, "Şampiyon olan takım 5 günlük Silikon Vadisi gezisi ile ödüllendirilecek. Henüz liseyi bitirmeden Google, PayPal, Facebook, Apple gibi teknolojik dev firmaları ziyaret etme ve bilgi alarak vizyonlarını genişletme imkanına sahip olacak." dedi.

UAÜ Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü ve Genç Liderler Akademisi Komite Başkanı Doç. Dr. Mesut Akdere ise Amerika'ya gidecek gençlere eşlik edeceğini belirterek, henüz genç yaşta olan lise öğrencilerinin bu ziyaretle ufuklarının daha da genişleyeceğini ifade etti. Akdere, gençlerin hazırladıkları projeleri orada bulunan dünyaca ünlü firmalara sunmaları için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Gençlerin hazırlamış olduğu projeleri takdir eden Akdere, farklı konularda hazırlanan projelerinin tamamını çok başarılı bulduğunu kaydetti. Mesut Akdere, Silikon Vadisi'ne seyahatin bir geziden çok eğitim amaçlı olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Silikon Vadisi Fettah Tamince Akdere Rixos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title