Haberler

Genç Kıza Verilen Mavi Nüfus Cüzdanı Başına Bela Oldu

Güncelleme:

Sultan Yatman 19 yaşında, nüfus idaresinde erkeklere verilen mavi cüzdan hayatını kabusa çevirdi. Şimdi evlenemiyor, askere çağrılmaktan korkuyor.

Erzincan'da, Yusuf ve Devlet Yatman çifti, 1996 yılında dünyaya gelen ikiz kızlarına Sultan ve Ayten isimlerini verdi. İki kıza da pembe nüfus cüzdanı verildi.

Ancak Sultan Yatman (19), ilkokulu bitirdikten sonra diplomasını almaya gittiğinde nüfus kayıtlarında 'erkek' olarak göründüğü belirtilip diploması verilmedi. Aile, yanlışlığın düzeltilmesi için Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu, ancak düzeltmenin mahkeme kararıyla yapılabileceği söylendi. Genç kız, geçen yıl oy kullanmak istedi ama kullanamadı.

CÜZDANI KAYBETTİ VE...

Bu süreçte nüfus cüzdanı kaybolan Sultan, yenisini çıkarmak istedi. Ancak Nüfus Müdürlüğü görevlileri, yanlışlığın mahkeme kararıyla düzeltilmesi gerektiğini, bu yapılmadan nüfus cüzdanı verilemeyeceğini söyledi. Sultan ise nüfus cüzdanı olmadan dava açamayacağını belirterek, valilikten yardım istedi.

PEMBE KİMLİK İÇİN DAVA

Vali Yardımcısı Ahmet Türközü'nün devreye girmesiyle Sultan'a mavi nüfus cüzdanı çıkarıldı. Üzerineyse Sultan'ın fotoğrafı yapıştırıldı. Sultan ailesiyle birlikte yanlışlığın düzeltilmesi için adliyeye giderek hukuk mücadelesine başladı.

"MAVİ KİMLİK ALDIM"

Kendilerinin hatası olmamasına rağmen yapılan yanlışlık yüzünden hayatının kâbusa döndüğünü belirten Sultan Yatman, "Yanlışlığı ilk öğrendiğimizde dava açacaktık, ancak bunun için gereken yaklaşık 2 bin lirayı maddi durumumuz iyi olmadığından bulamadık. Son olarak kimliğimi kaybedince yenisini çıkartmak için uzun süre mücadele verdim. Vali Yardımcısı'nın devreye girmesiyle mavi kimliğimi aldım. Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığımız yardımla da yanlışlığın düzeltilmesi için gerekli davayı açtık" dedi.

"EVLENEMİYORUM"

Kısa süre önce nişanlandığını belirten Sultan, "Ancak aldığım bu mavi kimlikle evlilik yapamayacağım ve herhangi bir resmi işlemde bulunamayacağım ifade edildi. Belki yakın bir tarihte askerlik yoklaması için beni askerlik şubesine çağırabilirler de. Umarım dava kısa sürede sonuçlanır ve hayatım normale döner" diye konuştu. (Haber: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Erzincan Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (97)

tcde her şey olur ama ceza yok:

erzincan nufus dairesine tazminat açmalı, memurda hata varsa kovulmalı

34
1
yanıtYanıtla
fırfır:

ya evleneceksin de ne olacak Sultan , önce devlete dava aç madurum ben madurum de yüksek tazminat iste , o parayla ev al araba al, sonra beni bul ben renke filan takmam yani kırmızı olmuş mavi olmuş yeşil olmuş hiç dert değil benim için ben evlenirim kimse evlenmezse seninle , düşün taşın cevabını yaz buraya bekliyorum, mavi cartlı fırfır.

8
26
yanıtYanıtla
önder:

Nufus dairesinde calisan bir öküzün yaptigi hatanin cezasini neden vatandas ceker bunu anlamadim ?

31
1
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Bu sorunu duzeltmen bu kadarmı zor gidersin bi hastaneye bayan olduna dair raporu alırsın nüfus müdürlügüne oldu bitti

18
5
yanıtYanıtla
aktroll:

bunlar varya bunlar benim başörtülü bacılarıma yanlış kimlik verdiler askere çağırdılar.

15
7
yanıtYanıtla
semramobilWeb@haberler.com:

Inşallah yeni kimligini alirsin sana veren o nufus memurununda allah belasini versin

19
3
yanıtYanıtla
Mu-aymobilWeb@haberler.com:

EH. SINAVSIZ. TORPİLLE. MEMUR. OLURSA. OLACAĞI. BUDUR

17
4
yanıtYanıtla
Oğuz HanmobilWeb@haberler.com:

Bedelli var korkma.

16
5
yanıtYanıtla
Osman karyüzMobil-IOS:

Ninja kafalı karı arap değilmi bu?

4
17
yanıtYanıtla
sakin:

bunlar kürt , bu iste bir 40 ayaklik var sanki , erkek cocuk askere gidmesin diye hokus pokusla kiz mi oluvermis ama sosyal yardim almaya geldimi aile boyu siradalar

3
16
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title