Haberler

Genç Kız Ameliyat İçin Destek İstiyor

Vücudunda tümör tespit edilen Sevda Yıldız, ameliyat olabilmek için yardım bekliyor.

Vücudunda tümör tespit edilen Sevda Yıldız, ameliyat olabilmek için yardım bekliyor.

Karşıyaka Mahallesinde oturan 20 yaşındaki Yıldız'ın, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavına hazırlandığı dönemde ortaya çıkan ağrılar nedeniyle gittiği özel hastanede, kuyruk sokumu bölgesinde tümör tespit edildi.

Tedavi için 400 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu öğrenen Yıldız ailesi, maddi sıkıntı nedeniyle parayı temin edemeyince zor günler yaşamaya başladı.

Baba İsa Yıldız, yaptığı açıklamada, kızının yaklaşık bir ay önce hastalandığını ve ameliyat edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ameliyat için istenen paraya imkanlarım el vermiyor. Bu para, ameliyat, hastane ve alınacak malzemeler için harcanacak. Üstelik tedavisi Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya'da yapılabiliyor. Kızımı tedavi ettirmek istiyorum. Bunun için de bize yardım elinin uzatılmasını bekliyorum."

"İyileştikten sonra sınavı kazanıp, okumak istiyorum"

Anne Zümrete Yıldız da ise kızının bir süredir yatalak vaziyette olduğunu ifade ederek, "Allah'tan bütün hastalara ve sonra kızıma şifa istiyorum. Kızımın tedavisi için yardım bekliyorum" dedi.

Sevda Yıldız da beden eğitimi öğretmeni olmak istediğini dile getirerek, "Tedavi olup sağlığıma kavuşmayı arzuluyorum. İyileştikten sonra da sınavı kazanıp, okumak istiyorum" diye konuştu.

Teşhisi koyan özel hastanede görevli doktor Hakan Pamukoğlu, hastanın yapılan tahlil sonucunda kuyruk sokumunda tümör olduğunu gördüklerini anlattı.

Bu bölgedeki tümörlerin oldukça tehlikeli olduğunu anlatan Pamukoğlu, "Bu nedenle tümörün tamamının çıkarılması lazım. Bütün sinir sistemi de bu bölgede yer aldığı için ameliyatın riskleri bulunuyor. Ameliyatta kullanılan malzemelerin bazıları SGK tarafından karşılanmıyor. Böyle olunca da aileye fazla yük biniyor. Bu hastalık çok nadiren görülen bir hastalıktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İsa Yıldız Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title