Haberler

Genç Kent Tasarımcıları Çankaya'da

Çankaya Belediyesi Hizmet Binası avlusu, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde eğitim gören bir grup öğrenciye ve sunumlarına ev sahipliği yaptı.

Çankaya Belediyesi Hizmet Binası avlusu, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde eğitim gören bir grup öğrenciye ve sunumlarına ev sahipliği yaptı.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Baykan Altay'la birlikte eşitlikçi kent tasarımı üzerine bir proje yürüten 37 öğrenci, kentin değişik noktalarına ve cinsiyet eşitliğine odaklanarak hazırladıkları projeleri Çankaya Belediyesi Hizmet Binası avlusunda sergiledi. Öğrenciler, Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Baykan Altay'la birlikte yürüttükleri eşitlikçi kent tasarımı projesine ilişkin sunumlarını belediye avlusunda hazırladıkları özel bir sergiyle yaptılar. Sergi ve sunuma Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner de katıldı. Gençlerin cinsiyet eşitliği, kentte kadın ve engelli görünürlüğü gibi konularda yaptıkları çalışmaları ve sunumları dikkatle takip eden Güner, "Çankaya Belediyesi olarak hizmet üretirken de, planlarken de, sunarken de toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu yaklaşımımız kentsel tasarım için de geçerli. Bilkentli genç arkadaşlarımızın ağırlıklı olarak Çankaya'da yürüttükleri bu çalışmalardan önemli bilgiler alacağımıza eminim" dedi.

Dr. Deniz Baykan Altay, yürütülen çalışmanın ve yapılan sunumların gerekli revizelerden sonra Haziran ayında Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapılacak bir final sergisiyle bitirileceğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilkent Üniversitesi Çankaya Belediyesi Baykan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title