Haberler

Genç Kaşifler Treni, Belgrad'da

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen Genç Kaşifler Treni Projesine katılan 118 kız öğrenci, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni" projesine katılan ikinci kafiledeki 118 kız öğrenci Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaret etti.

Tarih bilincini artırmak ve seyahat sırasında yapılan etkinliklerle birbirlerini tanıma amacıyla yola çıkan Türkiye'nin başarılı lisans ve lisansüstü öğrencisinden oluşan grubu, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği temsilcileri karşıladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Bilim, Sanat ve Kültürel Faaliyetler Dairesi Başkanı Feride Bitirim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın ziyaret edilen 6. ülke olduğunu söyledi. Sırbistan'dan önce Bosna Hersek, Hırvatistan, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ın ziyaret edildiğini belirten Bitirim, gezinin, öğrencilerin Balkanların coğrafya ve tarihini daha yakından tanımasını amaçladığını ifade etti.

Binlerce başvurunun arasından seçilen öğrenciler ise Balkan ülkelerini ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir'de eğitim gören Nurten Gülen, bugüne kadar Balkan ülkelerine ilişkin gördüklerinin, okuduklarından çok farklı olduğunu söyledi.

Herkesin Balkan bölgesini kesinlikle ziyaret etmesi gerektiğini belirten Gülen, "Yolculuğumuz çok güzel. Bu bölgede bulunan atalarımız hakkında birçok şey öğrenme fırsatını bulduk. Tarih sadece kitaplarda değildir. Burada herhangi bir taşa baktığımda bile Osmanlı Devleti'nden izler görebiliyorum" diye konuştu.

Konya Selçuk Üniversitesi'nde lisansüstü eğitimi gören Feride Özdengül ise Sırp milletini ve kültürünü tanıyacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Bugün Belgrad'ın en önemli tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek olan öğrenciler, yarın, profesyonel rehberler eşliğinde Kosova, Makedonya ve Yunanistan'a doğru yolculuğa devam edecek.

Genç Kaşifler Treni Balkan Gezisi için yaklaşık 45 bin lisans ve lisansüstü öğrenci başvuruda bulundu. Bunların arasından seçilen 238 öğrenci, Romanya, Macaristan, Avusturya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Kosova ve Yunanistan olmak üzere toplam 9 ülkeyi ziyaret ediyor. - Sırbistan

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title