Haberler

Genç İş Adamlarından Girişimcilik Tüyoları

Güncelleme:

TUGİAD Ankara Şube Genel Sekreteri Murat Özcan, üniversiteli gençlerden yaptıkları her işte mutlaka bir fayda yaratmalarını isteyerek, "Eğer bir fayda yaratırsanız, toplum sizi yarı yolda bırakmaz" dedi.

Üniversite-İş Dünyası işbirliği kapsamında Türkiye Genç İş adamları Derneği (TUGİAD) Ankara Şubesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü girişimcilik dersleri devam ediyor. İş birliği kapsamında her hafta TUGİAD üyesi bir iş adamı öğrencilere tecrübelerini aktarıyor.

TOBB Üniversitesi'nin Uluslararası Girişimcilik Bölümü tarafından verilen Girişimcilik ve Liderlik dersinin bu haftaki konuğu TÜGİAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Murat Özcan oldu. Yalıtım alanında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, dünya markası olmuş şirketlerin başarılarından örneklerle girişimcilik ipuçları verdi. Özcan, bir dünya markası yaratmış başarılı bir girişimci olmanın yollarını girişimci adaylarına 10 altın kuralla anlattı. Başarının ilk sırrının fayda yaratmak olduğunu söyleyen Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Eğer bir fayda yaratmak için bir şirket kurarsanız mutlaka para kazanırsınız. Ama tek amacınız para kazanmak olursa hiç bir zaman değer yaratamayacağınız gibi bir gün para da kazanamayacaksınız. Bir fayda yaratmak için yola çıkarsanız toplum sizi yarı yolda bırakmaz."

-Patron gider kurum kalır-

Girişimci adaylarının ilgiyle dinlediği ders, öğrencilerin aktif katılımıyla ilerledi. Virgin Grup, Apple, Google gibi dünya markası şirketlerin zirveye nasıl geldiklerini anlatan Özcan, "Şirketlerin büyümeleri için teknoloji kurdu olmaları gerekiyor" dedi. Yenilik yapmayan firmaların yok olmaya mahkum olduğunu dile getiren Özcan, "Günümüzde hayatta kalan ne en zekisi ne en güçlüsü ne de en zengini, hayatta kalan teknolojiye en hızlı adapte olan kurumlar oluyor. Matbaa Osmanlı İmparatorluğu'na Avrupa'dan 277 yıl sonra geldi. Bu sürede Avrupa matematik, fizik, sosyoloji ve teknoloji de ilerledi. Kütüphaneler kurdu, bilgiyi üretti, paylaştı ve geliştirdi. Bir küçük hatayla koskoca bir imparatorluk geriledi.Yaptığınız iş ne olursa olsun teknolojiye en hızlı adapte olan firma olun" diye konuştu. Özcan, "ölümsüz girişimcinin hikayesi" olarak adlandırdığı ipuçlarından bir diğeri"Patron gider kurum kalır" kuralını da şu sözlerle öğrencilere aktardı: "Kendinize şu soruyu sorun: Çalışanlarımın takip etmek isteyeceği büyük vizyonum ne? Eğer tüm ekip bu yüce amaca inanır ve kendi alanında CEO gibi çalışırsa o kurumu kimse tutamaz. Ne yazık ki Türkiye'de patron ölürse kurum yok oluyor. Bu yüzden Türkiye'de sadece 13 tane yüz yıllık markamız var."

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı'nın ilk konuşmacı olduğu bu dersler dönem sonuna kadar sürecek. Başkent iş dünyasının tanınmış isimleri "Girişimcilik ve Liderlik" dersine katkı sunmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Özcan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title