Haberler

Genç İlahiyat Yeniden Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Program Gerçekleştirdi

TRT Diyanet kanalında yayınlanan Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) konuk oldu.

TRT Diyanet kanalında yayınlanan Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) konuk oldu.

TRT Diyanet kanalında yayınlanan Mustafa Cihat'ın sunduğu Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi'ne konuk oldu. Her bölümün farklı bir üniversitede çekildiği program 1 Mart Salı günkü bölümünü BEÜ'de gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hasan Ayık'ın konuk olduğu programda Gazzali konuşuldu. Mustafa Cihat'ın keyifli sunumuyla gerçekleşen program BEÜ öğrencilerinin, akademik ve idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Gazzali'nin ahlak ve felsefe anlayışından bahseden Ayık konuşmasında "Gazzali İslam Dünyası'ndaki ahlak krizine dikkat çekerek bize çözüm yolları gösteriyor" dedi. Gazzali'nin İslam Dünyası'na ciddi bir ahlak teorisi getirdiğini söyleyen Ayık konuşmasına şöyle devam etti: "Gazzali, İbn-i Sina ve Farabi çizgisinden çıkarak orijinal düşünceler üretmiştir. Gazzali felsefi kavramların filozofların malı olmadığını söyler, filozofların felsefi kavramları peygamberlerden aldıklarını dile getirir." dedi. Gazzali'nin ahlak anlayışını Esmaül Hüsna ile temellendirdiğini söyleyen Ayık, programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program gençlerin büyük bir coşkuyla eşlik ettiği Mustafa Cihat Konseriyle sona erdi.

Programdan sonra Prof. Dr. Hasan Ayık ve Mustafa Cihat BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret etti. Konuklar Rektör Özer'e Bülent Ecevit Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Rektör Özer Gazzali gibi büyük bir düşünürün üniversitemizde konuşulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Hasan Ayık'a şükranlarını sundu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. Hasan Ayık ve Mustafa Cihat'a üniversitenin çeşitli hediyelerini ve plaketlerini takdim etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Hasan Ayık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title