Haberler

Genç: "Hedefimiz, İnsanı Yücelten Bir Şehir"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehrin estetiğinin mimarisi, insanın estetiğinin ise ahlakı olduğunu belirterek, ikisinin ortak noktada buluştuğu, insanı yücelten, herkes için bir şehir hedeflediklerini söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehrin estetiğinin mimarisi, insanın estetiğinin ise ahlakı olduğunu belirterek, ikisinin ortak noktada buluştuğu, insanı yücelten, herkes için bir şehir hedeflediklerini söyledi.

Canik Kent Konseyi tarafından Canik İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Kuzey Yıldızı konutlarında görev yapan apartman görevlilerine yönelik olarak Canik İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Lisesi Seminer Salonu'nda düzenlenen 'Apartman Görevlileri Eğitim Semineri'ne katıldı. Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan'ın da bulunduğu seminer öncesi yaptığı konuşmada şehirciliğe dikkat çeken Başkan Genç, bir şehrin sadece konutlardan ibaret olmadığına dikkat çekerek, şehre ruh veren öğelerin de önemli olduğunu vurguladı. Genç, "Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlakıdır. Biz, ikisinin ortak noktada buluştuğu, insanı yücelten bir şehir hedefliyoruz" dedi.

"HERKES İÇİN ŞEHİR"

Kentsel dönüşüm adına yaptıkları yatırımlarla estetik bir şehir ortaya çıkarırken, şehre ruh verecek eğitim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda yatırımlara da imza attıklarını belirten Genç, "Şehrimizde Türkiye'nin en büyük ve örnek kentsel dönüşüm çalışmalarını yapıyoruz. Daha önce bataklık olan, miladını doldurmuş eski, sağlıksız ve güvensiz yapılardan oluşan alanlar, bugün çocuklarımızın hayallerini ve ufuklarını genişletecek düzeyde, bütün sosyal donatılarının içinde bulunduğu modern ve estetik görünüme kavuştu. Ancak biz bununla yetinmedik ve 7'den 77'ye herkes için bir şehir ortaya çıkardık" diye konuştu.

"ŞEHRE RUH KAZANDIRIYORUZ"

Şehrin insani dokusunu zenginleştirecek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Genç, "Şehirlerin tıpkı insanlar gibi ruhu vardır. Biz de insanı ön plana çıkaracak yatırımlarla şehrimize ruh kazandırıyoruz. Kadınlarımız için her mahallemize Hanımlar Konağı yapıyoruz. Yine Engelsiz Kafe ve Park ile Sıbyan Mektebi örnek teşkil ediyor. Gençlerimiz ve kadınlarımız için kurs merkezleri açtık. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüz herkese hitap edecek eğitim ve kültür tesislerine sahip. Şehir ve medeniyet birbirini tamamlar. Biz de kendi medeniyet kodlarımızı bugünkü modern dünyayla birleştiriyoruz. Bu bilinçle, yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni nesli inşa ederken, vizyonumuzu ve hedefimizi daima yüksek tutuyoruz" şeklinde konuştu.

APARTMAN GÖREVLİLERİNE SEMİNER

Başkan Genç, konuşmasının ardından eğitime katılan apartman görevlileriyle sohbet etti. Canik İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden Adil Özcan tarafından verilen eğitim seminerinde, apartman görevlilerine, 'İş Hayatında İletişim', 'Sosyal Hayatta İletişim', 'İş Etiği ve Streste Başa çıkma Yöntemleri', 'Hukuk', 'İlkyardım', 'AFAD', 'Güvenlik', 'Temizlik ve Temizlik Kuralları', 'Temizlik Ürünlerinin Kullanımı', 'Çevre Düzenleme ve Peyzaj ile 'Davranış Modelleri' eğitimleri verilecek. Apartman Görevlileri Eğitim Seminerinin 23 Ekim'de sona ereceği bildirildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title