Haberler

Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Türkiye Finali

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yarışmacı ve katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'ün konuşması Yarışmacıların sırasının belirlenmesi için kura çekimi Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Türkiye Finali Milli Eğitim Bakanlıığınca Malatya'da düzenlenen yarışmaya Ankara, Ağrı, Van, Gaziantep, Aksaray, Denizli, Bursa, İstanbul, Samsun ve Konya bölge birincileri katıldı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması Türkiye Finali", Malatya'da başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yarışmacı ve katılımcılar

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'ün konuşması

Yarışmacıların sırasının belirlenmesi için kura çekimi Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Türkiye Finali

Milli Eğitim Bakanlıığınca Malatya'da düzenlenen yarışmaya Ankara, Ağrı, Van, Gaziantep, Aksaray, Denizli, Bursa, İstanbul, Samsun ve Konya bölge birincileri katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması Türkiye Finali", Malatya'da başladı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde düzenlenen yarışmaya Ankara, Ağrı, Van, Gaziantep, Aksaray, Denizli, Bursa, İstanbul, Samsun ve Konya bölge birincileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, daha önce 600 bin olan imam hatip lisesi sayısının 28 Şubat döneminde 60 bine indirildiğini belirtti.

İmam hatipli öğrenci sayısının bugün 1 milyon 200 bin civarına yükseldiğini vurgulayan Büyük, şöyle konuştu:

"İmam hatipli öğrencilerin bugünlerin kıymetini bilmesi gerekiyor. Gerçekten çok zor günlerden geçtik. O dönemde okuyanlar, çocuklarını imam hatip lisesine gönderenler bilirler. Katsayıyla, başka sıkıntılarla sürekli önümüz kesildi. İmam hatip liseleriyle diğer meslek liselerinin köküne kibrit suyu dökmüş oldular. Bugün hamdolsun Türkiye'nin değişik yerlerinde 1 milyon 200 bin imam hatipli bu ülkenin eğitim öğretiminin içinde yerini aldı."

İmam hatipli öğrencilerin davranışları ve giyinişleriyle örnek olması gerektiğini aktaran Büyük, "Siz bu ülkenin teminatısınız, imam hatip liseleri bu ülkenin çimentosuydu, çimentosu da. Sorumluluğunuzun farkında olun. Zamanın ve mekanın size emanet olduğunu lütfen biliniz ve bu şekilde davranınız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Yarışmacılar, sıralama kurasının ardından minberde hutbe okudu. Dereceye girenler, seçici kurulun değerlendirilmesinin ardından belirlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Büyük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Yaşar KAYA:

yarışma görüntülerinin tamamı varmı ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title