Haberler

Genç Gönüllüler Afet Eğitimlerine Başladı

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde "Temel Afet Bilinci Eğitmeni’’ seminerlerine başladı.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde "Temel Afet Bilinci Eğitmeni" seminerlerine başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitiminlerle, başta deprem olmak ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi ve sonrasında yapılacak doğru davranışların halkımıza ve öğrencilerimize kazandırılmasında rol olacak gönüllülere "Temel Afet Bilinci Eğitmeni" olarak yetiştirmek olduğu belirtildi.

Eğitimler öncesi açıklama yapan Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Öğretmeni İhsan Avşar,"Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bilinçli Türkiye Program çerçevesinde afet'e hazır üniversiteli gönüllü gençleri afet konusunda bilinçlendirmeye yönelik eğitim programıdır. Türkiye genelinde başlatılan program çerçevesinde bugünde Aydın'da 3 gün sürecek olan derslere başlamış bulunuyoruz. Üniversite gençlerinden gönüllü olarak katılan genlere bizlerde afet konusunda her türlü Afed öncesi ve sonrası konularında her türlü eğitimler verilecektir. AFAD başkanlığı olarakta program çerçevesinde ülkenin yüzde 80'nini afet konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. 2013 yılında başlatılan programla birlikte ülkemizde yaklaşık 15 Milyon kişiye eğitim verilmiştir. Hedefimiz bu sayıyı dahada yukarıları çıkarmaktır. Aydın'da başlatılan program için 7 tane öğretmenimiz Ankara'dan eğitimler için gelmiştir. Eğitimler 3 farklı sınıfta 3 gün boyunca devam edecektir" dedi.

9 - 11 Aralık 2016 tarihlerinde Aydın Gençlik Merkezinde gerçekleştirilecek eğitimlerin sonunda eğitime katılacak katılımcılara "Temel Afet Bilinci Eğitmeni" sertifikası verilecek. 3 gün sürecek eğitimde katılımcılar uzman eğitmenler tarafından eğitim görecek. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title