Haberler

Karlı Yollarda Trafik Kazalarını Önleyecek Süper Buluş

Güncelleme:

Konyalı genç girişimci Abdurrahman Duysak, karlı ve buzlu yollarda TIR, kamyon, minibüs ve otobüslerde kullanılabilen otomatik zincir sistemi tasarladı.

Konyalı genç girişimci Abdurrahman Duysak, karlı ve buzlu yollarda tır, kamyon, minibüs ve otobüslerde kullanılabilen otomatik zincir sistemi tasarladı. Ürünün prototipini iki yıl önce tamamlayan girişimci, patentini aldığı sistemin seri üretimine başladı.

Duysak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında karlı ve buzlu yollarda meydana gelen trafik kazalarını engelleyecek bir ürün arayışına girdiğini söyledi.

"BUZLU YOLLARDA GÜVENLE İLERLEYEBİLİRLER"

Öğrencilik yıllarından itibaren teknik, mekanik ve teknolojik gelişmelere merak duyduğunu anlatan 28 yaşındaki Duysak, bir Avrupa ülkesinde büyük tonajlı araçların buzlu yollarda güvenle ilerlemesini sağlayan zincir sistemini gördüğünü ifade etti.

Duysak, bu sistemi daha pratik ve etkili hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdığını belirterek, iki yıl önce ürünün prototipini imal ettiğini ve patentini alarak merkez Karatay ilçesindeki sanayi sitesinde seri üretime başladığını dile getirdi.

"İHRACATLA İLGİLİ HEDEFLERİMİZ VAR"

Ürünün yurt dışı pazarlarına da girebileceğini anlatan Duysak, şöyle devam etti:

"Gayet sağlıklı çalışan bir ürün. İhracatının da çok hızlı olacağını düşünüyoruz. İnternet üzerinden mesajlar alıyoruz. Sürekli arayanlar oluyor. Sistemin nasıl çalıştığını merak ediyorlar. Şu ana kadar ciddi, olumlu tepkiler aldık. Sistemin bir araca montajı 4 bin liraya yapılabiliyor. İhracatla ilgili hedefimiz de var. Bunun için önceliğimiz Rusya'dır çünkü yılın yaklaşık 9 ayının kar yağışlı geçtiği bir ülke iyi bir pazar. İnsanlar böyle bir ürünün Türkiye'de üretildiğini bilmiyordu. Fiyatı da uygun olunca ilgi daha da arttı."

"ARAÇTAN İNMEDEN TEK TUŞLA AKTİF HALE GELİYOR"

Duysak, yılda bin adet otomatik zincir üretimi gerçekleştirebildiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu sistemin en güzel özelliği, araçtan inmeden tek bir tuşla aktif hale gelebilmesi. Karlı, buzlu yollarda aracınız kaydığında tek bir tuşla kurtarabiliyorsunuz. Bu da hem can güvenliği hem de taşınan yükün daha iyi bir şekilde sevkıyatını sağlıyor. Aracın üzerinde sürekli montajlı halde bulunuyor. Sürücüler, havanın sıfırın altında 15-20 derece olduğunda bile araçtan inip zincir takma durumunda kalıyordu. Bu da zaman kaybı ve güvenlik açısından sıkıntı oluşturabiliyordu ama kış şartlarında bu cihazla araçtan inmeden daha rahat bir şekilde yolculuk yapılabiliyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title