Haberler

Genç Futbolcu Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir'de futbol sahasında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Serkan Tuğal, memleketi Manisa'da toprağa verildi.

İzmir Süper Amatör B Grubu'nda Gülzelbapçe Belediye spor ile Tire spor'un karşılaşmasında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 22 yaşındaki Serkan Tuğal, memleketi Manisa'da düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende, kulüp başkanları yetkililere çağrıda bulunup, amatör spor kulüplerine sahip çıkılmasını istedi.

İzmir Süper Amatör B Grubu'nda dün (Cumartesi) oynanan Gülbahçe Belediyespor ile Tirespor'un karşılaşmasının 7'nci dakikasında 11 numaralı formalı Serkan Tuğal sahada aniden rahatsızlanıp yere yığıldı. Tirespor'un futbolcusu Tuğal'a ilk müdahaleyi tribünlerde maçı izleyen bir aile hekimi yaptı. Sağlık ekibi ve ambulansın bulunmadığı ileri sürülen sahada kalbi durduğu belirlenen 22 yaşındaki Tuğal, yapılan müdahalelere rağmen yeniden hayata döndürülemedi. Olayın ardından gelen sağlık görevlilerinin müdahaleleri de yeterli olmadı ve genç futbolcu hayatını kaybetti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Hayatının baharında kalbine yenik düşen genç futbolcu için bugün memleketi Manisa'da cenaze töreni düzenlendi. Mesir Camisi'nde ikindide düzenlenen törene, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Tekin Tatlıcıoğlu, Tirespor Kulübü Başkanı Yılmaz Kocaoğul, Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Manisa Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Başkanı İsmail Aydın, Tuğal'ın eksi teknik direktörü Serol Emlek, Tirespor Kulübü'nün yöneticileri, futbolcuları, Manisa Belediyespor Kulübü'nün futbolcuları ve yakınları katıldı. Cenazede, baba Murat Tuğal taziyeleri kabul ederken, anne Hatice Tuğal ile kız kardeşi Ayfer Tuğal, Serkan Tuğal'ın tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

İHMAL İDDİASI

Cenaze namazı öncesi kısa bir açıklamada bulunan Tuğal'ın eski teknik direktörü Serol Emlek, genç futbolcunun kariyerinin parlak olduğunu belirtip, "Kendisi çok iyi bir çocuktu. Saygılıydı. Böyle bir şekilde hayatını kaybetmesi hepimizi çok üzdü. Bir amatör maçında sağlık ekibinin olmaması da büyük bir ihmal" diye konuştu. Tirespor Kulübü eski müdürü Sefa Taşal, Serkan Tuğal'ın kalp krizi geçirdiği sırada tribünlerde olduğunu dile getirip, "Serkan 20 dakika boyunca ambulans gelmesini bekledi. Futbolda böyle bir şey olmaz. İhmalden dolayı hayatını kaybetti." dedi.

BAKANI GÖREVE ÇAĞIRDI

Manisa Belediyespor Kulübü Başkanı Cenk Ergün, "Profosyonel fotbolcuların hakkı olduğu kadar, sporda yer alan herkesin sağlık hakkı vardır. Orada bir ambulansın ve sağlık ekibinin bulunmaması gelişen Türkiye'ye yakışmayan bir durumdur. Bir ülkenin büyümesi siyasi ve ekonomik anlamda değildir. Bir amatör spor kulübü başkanı olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı göreve davet ediyorum. Bu konularla ilgilensin. Kulüplerin ihtiyaçlarıyla ilgilensin. Bu ülkede 70 milyonu ilgilendiren bir olaydır. Üç gün sonra Serkanlar unutulmasın." diye konuştu.

İkindide kılınan cenaze namazının ardından Tuğal'ın cenazesi gözyaşları arasında Kırtık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAF

- KUTU -

AMBULANS 14 DAKİKADA GİTMİŞ

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, maç sırasında kalbinin durmasıyla yaşamını yitiren genç futbolcu Serkan Tuğal için istenen ambulansın geç geldiği iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. İzmir 112 Ambulans Merkezi'ni dün (cumartesi) saat 13.03'te arayan bir saha görevlisinin amatör küme futbol maçı sırasında ayağı kırılan bir sporcu için ambulans istediği, sahadaki sağlık görevlilerinin muayane ettiği ve ardından soyunma odasına götürüldüğü bilgisinin verildiği aktarılan açıklamada, "112 Komuta Kontrol Merkezinde görevli personel kendisine Balçova bölgesinde görev yapan 112 ambulansının başka bir hastaya müdahale ettiği için yerinde olmadığını başka bir bölgeden ambulans yönlendireceğini bildirmiştir. Futbol sahasına 10 dakika içerisinde ulaşabilecek 4 istasyonun ambulanslarının da o saatlerde başka vakalar için göreve çıktığının tespit edilmesi üzerine Güzelbahçe 112 ambulansı olay yerine sevk edilmiştir. Güzelbahçe bölgesinden hareket eden 112 ambulansı 14 dakikada futbol sahasına ulaşmıştır. Ambulansta bulunan hekim, hastaya ulaştıklarında ayak kırılması veya başkaca bir travma öyküsünün olmadığını, kişinin aniden sahada yığıldığını ve kalbinin durduğunu tespit ederek hemen yeniden canlandırma (CPR) işlemlerine geçildiğini ifade etmiştir. Hastanın başında doktor olduğunu beyan eden sivil giyimli bir kişiden de yardım aldıklarını, ancak hastaya ulaştıkları sırada herhangi bir ilkyardım ve yeniden canlandırma çabası görmedikleri özellikle vurgulamıştır" denildi.

1.5 SAATLİK CANLANDIRMA ÇABASI

Serkan Tuğal'a, olay yerindeki 112 ambulansı ile tıbbi müdahaleye devam edilerek Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne 13.28'de ulaştırıldığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti:

"Acil servisten alınan bilgiye göre; burada 1.5 saat CPR uygulanmış, hatta harici kalp pili ile uyarı verilmiş, ancak en ufak bir geri dönüş belirtisine rastlanılmamıştır. Sonuç olarak hastanın ani kalp durmasına bağlı olarak hayatını kaybettiği kabul edilmiştir. Bu olayla ilgili tüm bilgilere 112 Komuta Kontrol merkezinin ses kayıt ve ambulans kayıt bilgilerinden ulaşılmış ve doğrulanmıştır. Futbolcunun kulübünden bir yetkili müdahaleler esnasında sağlık ekibimizin yanında bulunmuştur. Bu şahsın verdiği sözlü bilgi ile futbolcunun daha önce iki kez halı saha müsabakası sırasında bayılma öyküsü olduğu öğrenilmiştir."

Her türlü kamu ve özel kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen sportif müsabakalar sırasında saha içi ve saha dışı sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınmasının bu organizasyonları düzenleyen kurum ve kuruluşlarının sorumluluğunda olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Oradaki tedbirlerin yetersiz olduğu acil durumlarda, 112 ambulanslarından yardım talep edilmektedir. Bu olayda 112 arandığında hastanın tıbbi durumu ile ilgili yeterli bilgi verilmediği gibi ulaşıldığına kadar ne gibi ilkyardım ve sağlık uygulamalarının yapıldığı da bilinmemektedir. Ayrıca geçmişte sağlık sorunları olduğunun sporcunun çalıştığı kulüp yetkililerince de belirtilmesi ile ilgili olarak ne tür sağlık muayenelerinden geçirildiğinin sorgulanarak ani kalp durmasının nedenleri de araştırılmalıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title