Haberler

Genç Fikirler Kepez'de Yarışıyor

Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Liseler Arası Münazara Yarışması" ön elemeleri yapıldı.

Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Liseler Arası Münazara Yarışması" ön elemeleri yapıldı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen ön elemelerde öğrenciler, tezlerini üçerli gruplar halinde savundu. Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesi, çocuk eğitiminde okulun, İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi ise aile etkili olduğunu tezini ortaya koydu.

Yapılan sunumlar ve münazaranın ardından, Avni Burçak, Mehtap Polat, Cihat Uyaroğlu, Fadıl Çınarcı,Volkan Yılmaz ve Fidan Gediz'den oluşan jüri, Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerini daha başarılı buldu.

Meslek Liseleri arasında yapılan ön elemeler sonucunda, Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şehit Ömer Dikmen Ticaret Meslek Lisesi ve Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi finale yükseldi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarışmada yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı gençlere ufuk verdiklerini, istikamet gösterdiklerini kaydetti. Türkiye'de kişilerin kendilerini ifade edebilme ve fikirlerini söyleyebilme konusunda yeterli cesareti olmadığına işaret eden tütüncü, münazara yarışması ile amaçlarının geleceğe yön verecek gençlere bu kabiliyeti kazandırmak olduğunu vurguladı.

Tütüncü, yarışmanın hemen ardından öğrencilerin bilgilerini ölçme olanağı bulabilecekleri "Liseler Arası Bilgi Yarışması" düzenleyeceklerini bildirdi.

Yarışmada bugün, Osman Gazi Semt Konağı'nda yapılacak ön elemelerde genel ve Anadolu liseleri yarışacak.

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt İsmet İnönü Yerel Haberler

title