Haberler

Genç Doktoru Mide Ağrısı Zannettiği Kalbi Öldürdü

Güncelleme:

İstanbul'da özel hastanede çalışan Cenk Yavaş şiddetli karın ağrılarından şikayet ediyordu. Anestezi yaparken bir anda yere yığıldı. Genç doktor kurtarılamazken, hastane yetkilileri kalp krizi ihtimali üzerinde duruyor.

İstanbul'da özel bir hastanede görev yapan anestezi uzmanı doktor Cenk Yavaş (39), ameliyata girecek hastalara anestezi işlemi yaptığı sırada fenalaştı. Mide ağrısı zannederek dinlenme odasına geçti. Ancak meslektaşlarının gözleri önünde yere yığılıp hayatını kaybetti. Hastane yetkililerinin kalp krizi ihtimali olduğunu bildirdiği Yavaş'ın ölümü için Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Genç arkadaşımızın mide ağrısı sandığı aslında gaz sancısına benzeyen karın ağrısı. Ölüm şekli kalple ilgili aort yırtılmasına benziyor" dedi.

"MİDEM AĞRIYOR" DEDİ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Yavaş, uzmanlık eğitimini Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı. 3 ay önce de Sancaktepe'deki özel bir hastanede anestezi uzmanı olarak göreve başladı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre Yavaş, cuma sabahı ameliyata alınacak üçüncü hastaya anestezi verdiği sırada fenalaştı. Midesinin ağrıdığını ilaç alacağını söyleyerek dinlenme odasına geçti. Burada ise yere yığıldı. Meslektaşlarının müdahale ettiği Yavaş, hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarına son 1 aydır gribal enfeksiyon geçirdiğini ve mide ağrısı çektiğini söylediği öğrenilen Yavaş, dün Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hastaneden yapılan açıklamada, "Bilinen bir hastalığı yoktu. Bir süredir gribal enfeksiyonu vardı. Çok gençti, çok üzgünüz" denildi.

AORT YIRTILMASINA BAĞLI ÖLÜM

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez: "Kalp krizinde kalbin bir damarının tıkanıp hastanın enfarktüs geçirmesi durumu söz konusudur. Kalp krizi geçiren ya da aniden kalbi duran hasta geri getirilebilir. Ancak meslektaşımızın ölüm şekli farklı. Mide ağrısı sandığı ağrı aslında şiddetli karın ağrısı. Kişi bu ağrıyı gaz sancısına da benzetebilir. Karın ve sırttaki ağrı, aort yırtılması dediğimiz aort diseksiyonu durumunda olur. Arkadaşımızın ölümü aort yırtılmasına bağlı ölüme benziyor. Aort yırtılmasında hasta çoğu zaman geri gelmiyor." Kalpten vücudun bütün organlarına kanı taşıyan ana atardamara 'aort' deniyor. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bingür Sönmez İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

hasan akman:

sıradaki hasta bi abimiz di. Bel fıtığı ameliyatına girecekti. Anestezi doktoru o arada fefat etti. Allah rahmet eylesin

11
0
yanıtYanıtla
korktum:

bundan 5-6 ay öncede devlet hastehanesinde kanser tedavi bölümünde 35 lik doktor kalpten öldü ne oluyor böyle doktor bu durumda ise biz neyapalım

7
1
yanıtYanıtla
şoktaMobil-ANDROID:

o gün hastane de annemmin ameliyatına girmişti

5
0
yanıtYanıtla
muhammedMobil-ANDROID:

allah rahmet eylesin hayat kisa 1 saniye sonrasinin senedi yok yakinlarina bas sagliyi diliyorum

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title