Haberler

Genç Çiftçilere Hibe Desteği Anlatıldı

Vezirköprü ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar verilecek olan hibe desteği anlatıldı.

Vezirköprü ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar verilecek olan hibe desteği anlatıldı.

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, çiftçilerin dededen kalma yöntemler yerine modern yöntemlerle çalışması gerektiğini söyledi.

Kaliteli ve verimli ürün alabilmek için çiftçilere öneriler sunun Kaşıkçı, "Çiftçimiz hayvancılık yapıyorsa aldığı sütün, seracılık yapıyorsak bir metre kareden elde ettiği ürünü arttırması gerekli. Verimi artıramıyorsak zarar ediyoruz demektir." dedi.

Devletin ortaya koyduğu projelerle çiftçilerin ufkunu geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Kaşıkçı, "Rakamları yazarken gerçekçi olun. 'Bin metrekareye sera kuruyorsak bunu 500'e düşürelim paranın geri kalanını da cebimize atalım, nasıl olsa devlet veriyor' diye düşünmeyin. Yapacağınız projelerde sizin maliyetleri yüksek göstermeniz bir şey ifade etmeyecek. Piyasa fiyatları ne ise ona göre fiyat biçilecek. Şartları uyan herkes proje hazırlasın. Çevrenizdekilere de bunu duyurun. Ne kadar çok proje hayata geçerse Vezirköprü o kadar kalkınır." diye konuştu.

Vezirköprü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Kılınç, katılımcılara hibe desteğinin ayrıntılarını anlattı.

Toplantıya, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Kaşıkçı Vezirköprü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title