Haberler

Genç Bağlamacılardan Kanser Hastalarına Moral Desteği

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda bağlama dersi alan gençler, kanser tedavisi gören hastalara canlı müzik ziyafeti sundu.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı kurslarda bağlama dersi alan gençler, kanser tedavisi gören hastalara canlı müzik ziyafeti sundu.

Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde bulunan Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Kemoterapi Ünitesi'ne sürpriz bir ziyaret yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı kursta bağlama dersi alan kursiyerler, kanser tedavisi gören hastalara unutamayacakları dakikalar yaşattı. Birbirinden güzel şarkılar seslendiren kursiyerlere, kanser tedavisi gören hastalar da alkış tutarak ve şarkılardan bildikleri bölümleri mırıldanarak eşlik etti. Kanser tedavisi gören hastalar, hareketli parçalarda ayağa kalkarak kursiyerlerle birlikte oynadı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Bekir Sıddık Paksoy, müziğin ve moral desteği aktivitelerinin kanser hastalığının tedavisinde çok önemli olduğunu söyledi. Hastaların içe dönük düşüncelerinin bu tür etkinliklerle hafifletildiğini aktaran Paksoy, "Bu ünite açılalı bir yıl kadar oldu. Gaziantep'teki Onkoloji Hastanesi'nin yükünü bir nebze de olsa azaltarak kaliteli bir hizmet vermek üzere planlandı. Tıbbi hizmetlerin yanında insanlarımıza psikolojik destek hizmetlerinin de birlikte verilmesi aşikardır. Çünkü manevi ve moral değerlerinin yükseltilmesi hastalık tedavilerinin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Bu manada Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından gelen kursiyerler burada bir etkinlik düzenledi. Haslarımızın içe dönük düşüncelerini bir nebze de olsa hafifletmek adına bu ve benzeri faaliyetleri hastane yönetiminin öngördüğü çerçevede gerçekleştireceğiz. Hastalarımıza hayırlı şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ersin Arslan Gaziantep Bağlama Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title