Haberler

Genç: "Alemlere Rahmet Olarak Gönderildi"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Bu yüzyılın barışın hakim olduğu bir yüzyıl olacağına inanıyorum" dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Osman Genç, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1444. yıl dönümünün heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte Peygamberimizin örnek kişiliğini daha da yakından tanıma fırsatı elde ederken, Kutlu Doğum Haftası'nın manevi hazzını da yaşıyoruz. Tüm dünyanın, tüm insanlığın, o rahmetten, bereketten ve o ışıktan istifade ettiği bir doğum, takdir edersiniz ki sıradan bir doğum değildir" diye konuştu.

ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ

Hazreti Peygamber'in köleliğin, imtiyazın, ırkçılığın, ayrımcılığın en sert şekilde hüküm sürdüğü bir dünyaya geldiğini hatırlatan Başkan Genç, "Rahmet Peygamberi, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber, işte böyle bir dünyayı, rahmetin, merhametin, şefkatin, uhuvvetin, paylaşma ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdi. Biz, rahmetin varlıkların bütününü kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin insanlarıyız. Bizim ruhumuzun rengi merhamettir. Bizim, acılarımızın şifası merhamettir" şeklinde konuştu.

"21. YÜZYIL VE PEYGAMBERİMİZ"

Mesajında "Bu medeniyet öyle bir medeniyettir ki komşusu aç iken, tok yatmayı elinin tersiyle iter" diyen Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Nasıl ki o gün Peygamberimiz dünyaya kardeşliği getirmişse, bugün de kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdir. 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Peygamberimizi iyi algıladığımızda, 21. yüzyılı da iyi algılayacağımıza inanıyorum. Bu yüzyılın barışın hakim olduğu bir yüzyıl olacağına inanıyorum." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title