Haberler

"Gen Kaynaklarının Korunması" Çalışmaları

Kırklareli'de, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan "kıvırcık koyun" ırkının gelişmesi için 30 besiciye damızlık koç dağıtıldı

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan "kıvırcık koyun" ırkının gelişmesi amacıyla 30 besiciye damızlık koç dağıtıldı.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, besicilere koçlarını teslim etti.

Keçeci, törendeki konuşmasında, "kıvırcık koyun" ırkı sürülerinin kaliteli hale getirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli etine sahip Trakya'nın hastalıklardan ari bir bölge olduğuna dikkat çeken Keçeci, "kıvırcık" koyun ırkının çoğalması amacıyla 30 besiciye ücretsiz damızlık koç dağıttıklarını vurguladı.

Besicilerin kendilerine verilen damızlık koyunları 2 yıl muhafaza edeceklerini ifade eden Keçeci, şöyle konuştu:

"Müdürlüğümüz ile İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından kıvırcık koyunun Trakya Bölgesi'ndeki ırkını daha kaliteli ve verimli hale getirmek amacıyla "Gen Kaynaklarının Korunması" projesi hazırlandı. Proje kapsamında üreticilerimize damızlık koyunlar dağıtıyoruz. Üreticilerimiz 2 yıl boyunca teslim ettiğimiz koçları muhafaza edecekler. Projemiz kapsamında sürüleri daha kaliteli hale getirilmek istiyoruz. Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile işbirliği yaparak koçları seçtik ve kura ile üreticilere teslim ediyoruz."

Keçeci, projeye katılan üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destek primi verildiğini kaydetti.

Proje kapsamında damızlık koç teslim edilen besici Necmettin Üstüntaş ise kıvırcık koyun ırkının gelişmesi için gayret edeceklerini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title