Haberler

Gemlik Zeytini Balıkesirli Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Balıkesir’in Edremit körfezinde yağlık zeytinden umduğunu bulamayan çiftçiler, sulanabilir alanlara sofralık Gemlik zeytini dikmeye başladı.

Balıkesir'in Edremit körfezinde yağlık zeytinden umduğunu bulamayan çiftçiler, sulanabilir alanlara sofralık Gemlik zeytini dikmeye başladı.

Çoruk köyünde, 83 yaşındaki Nusret Mutlu, 15 yıl önce diktiği Gemlik zeytinlerinden bol mahsul aldığını söyledi. Kendisinden görerek başkalarının da Gemlik zeytini diktiğini anlatan Mutlu, Gemlik zeytininde ortalama fiyatın 4,5-5 lirayı bulduğunu söyledi. Burhaniye yöresinde kurulan eleklerde Gemlik zeytininde duble fiyatının 7,5 liraya kadar çıkması yüzleri güldürdüğünü bildiren Nusret Mutlu, "Gemlik zeytinlerini 15 sene önce diktim. 2 sene sonra toplamaya başladım. Gemlik zeytininden çok memnunum. Bizim araziler denize çok yakın olduğu için buna çok uygun. Onun için herkesin ekmesini tavsiye ederim. Bunun alıcısı da çok. Şu anda kilosu ortalama 4,5-5 liraya geliyor. Bunu ilk önce ben diktim. Benden görerek Gemlik zeytinine yönelenler var. Herkes memnun. Şu anda 700 ağacım var. Bunların altını sürüyorum, suluyorum ve gübreliyorum. Çok memnunum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Edremit Gemlik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title