Haberler

Gemlik'teki Cinayet Davası Sanığına Müebbet

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, geçen yıl aralık ayında sokakta tartıştığı Düzgün Akyıldız'ı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, geçen yıl aralık ayında sokakta tartıştığı Düzgün Akyıldız'ı bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesince, yoğun katılım nedeniyle başka bir mahkemenin salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanık Erşan Yıldız (23), maktulün eşi Irmak, annesi Yadigar, babası Turhan, ağabeyi Çağdaş ve kız kardeşi Dilara Akyıldız ile taraf avukatları ve müştekilerin yakınları katıldı.

Mahkeme kapısında bekleyen Düzgün Akyıldız'ın diğer yakınları ile Gemlik Dersimliler Derneği üyeleri, salonda yer olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadı.

Sanık Erşan Yıldız, savunmasında, Düzgün Akyıldız'ı öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi. Olayın buralara geleceğini tahmin edemediğini ifade eden sanık, Düzgün Akyıldız'ın çok iyi bir insan olduğunu, bu olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi.

Akyıldız ailesinin avukatı Murat Özdemir, sanığın tahrik indiriminden yararlanmak için savunmasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu iddia etti. Özdemir ayrıca, tahrik indirimi şartlarının oluşmadığını, sanığın mahkeme heyetinin takdir indirimi uygulamasını hak edecek bir davranışının bulunmadığını vurguladı.

Cumhuriyet savcısı ise bir önceki duruşmadaki mütalaasını yineledi.

Mütalaada, sanığın olay günü saat 13.00'ten 18.00'e kadar cinayetin yaşandığı bölgede bir internet kafenin önünde alkol aldığı, bu süreçte yoldan geçen bazı kişilere ve son olarak Düzgün Akyıldız'a sataştığı aktarıldı. Çevredekilerin araya girmesiyle tartışmanın büyümeden bittiği ve Akyıldız'ın buradaki binada çalışan eşinin yanına çıktığı ifade edilen mütalaada, Yıldız'ın binanın önüne çağırdığı Düzgün Akyıldız ile yeniden tartıştığı ve boğuşma sırasında Akyıldız'ı göğsünden bıçaklayıp olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

Taraflar avukatları ve sanığın son sözünü alan mahkeme heyeti, sanık Erşan Yıldız'a "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Akyıldız'ın yakınları kararı, alkışlarla karşıladı.

Gemlik ilçesi Balıkpazarı Mahallesi'nde, 26 Aralık 2015'te bir internet kafe önünde Düzgün Akyıldız ile Erşan Yıldız arasında çıkan kavgada Akyıldız'ı bıçakla yaralayıp olay yerinden kaçtığı iddia edilen Yıldız, anneannesinin evinde yakalanmıştı. Düzgün Akyıldız ise kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Tutuklanan Yıldız hakkında "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title