Haberler

Gemlik 'Bölge Parkı'na Kavuştu

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın en özel sahil ilçelerinden biri olan Gemlik’e kazandırdığı Bölge Parkı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'nın en özel sahil ilçelerinden biri olan Gemlik'e kazandırdığı Bölge Parkı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Gemlik'te yaklaşık 15 bin metrekarelik alanı park olarak düzenleyip vatandaşların hizmetine sundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan Gemlik Bölge Parkı, Eşrefdinçer Mahallesi'nde yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda hayata geçirildi. Yeşil alan, havuz, kafeterya, çocuk oyun alanı ve spor alanı da bulunan ve peyzaj düzenlemesi ile de göz kamaştıran Gemlik Bölge Parkı'nda, Gemlik ve Osmanlı donanmasında önemli yeri olan Karaca Ali, Barbaros Hayrettin Paşa ve Levend'in heykellerinden oluşan üç figürlü bir heykel de yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, gerçekleştirilen vizyon projeleri ve tüm ilçelere ulaştırılan hizmetleriyle Bursa'yı dünyanın gündemine çıkardığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'in yüzünün de Büyükşehir Belediyesi ile güldüğünü vurguladı. Başkan Altepe, Gemlik Bölge Parkı'nın ilçenin en sıkıntılı bölgelerinden olan Eşref Dinçer Mahallesi'nde yapıldığını belirterek, "Gemlik Bölge Parkı, Gemlik'e nefes aldıracak. Burası, vatandaşların yeni buluşma noktası olacak. Güzel Bursa'nın incisi Gemlik'te halkın toplanabileceği, güzel vakit geçirebileceği, spor yapabileceği, dinlenebileceği yepyeni ve yemyeşil bir alan oluşturduk" diye konuştu.

Gemlik'e yaklaşık bir yılda özellikli bir tesis kazandırıldığını ifade eden Başkan Altepe, Bursalıların desteğinden aldıkları büyük güçle, şevk ve heyecanla hizmete devam ettiklerini vurguladı.

Başkan Altepe, ilçelere yapılan yatırım yağmurunun devam edeceğini ifade ederek, "Bursa'da istikrar ve güven ortamı, her alanda gelişme ve kalkınma devam edecek. Türkiye zaman kaybetmeyecek. Bursa'nın da tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir hale gelmesi, eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler halkımızı seviyoruz. Bu sevgimizi de gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ortaya koyuyoruz. Bizler çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. İşimiz hizmet ve halkımızı mutlu etmek. Halkımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Merkezi hükümetin desteğiyle bizler de yerelde en güzel hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Gemlik'in turizm, ticaret ve kırsal kalkınma başta olmak üzere her alanda gelişip kalkınacağını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'ya 135 yıl sonra belediye binası, bilim merkezleri, dünya çapında stadyum kazandırmak ve tarihi ayağa kaldırmak bize nasip oldu. Gemlik'te de altyapıdan, Çarşı ve Karsak derelerinin ıslahından başladığımız çalışmaların devamında ilçenin her sıkıntısına çözüm üretiyoruz. Bundan sonra Gemlik'in değerinin daha artması için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tarihi eserler konusunda Bursa'nın dünyanın gözüne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa, değerleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. Bursa, kabuğunu kırıyor, değerlerine sahip çıkıyor. Şehrimizin spor kenti olması için artık köylere dahi spor tesisleri kazandırılıyor. Her ilçeye halkımızın huzurla buluşacağı sosyal tesisler kazandırılıyor" dedi.

Gemlik sahillerinin Bursa için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Başta Gemlik, Kumla ve Kurşunlu olmak üzere tüm sahilleri önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde sahillere verdiğimiz önemi göstermek için ilgili birimler oluşturduk. İlçelere meydanlar kazandırıyoruz. Kavşaklardan otoparklara kadar her alanda ulaşım bizim işimiz. Sosyal projelerden sokak hayvanlarına barınakların yapılmasına, kırsal kalkınmaya kadar her konuda üretmeye devam ediyoruz. Yıllardır söylenip yapılamayanları yapıyoruz. Nasıl ki Bursa olarak 26 dalda dünyaya örneksek, kırsal kalkınmada da örnek olacağız, bu konuda da Gemlik örnek olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, kalkınma süreceğini söyleyerek, "Büyükşehir Belediyesi'nin gücü Gemlik'in her köşesinde hissediliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı önemli yatırımlardan biri olan Gemlik Bölge Parkı, yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda yapıldı. Proje için 10 bin metrekarelik bir alan da lunapark olarak projelendirildi, bu 2. etap çalışmalarda tamamlanacak. Parkta Gemlik ve Osmanlı donanması için önemli yeri olan Karaca Ali, Barbaros Hayrettin Paşa ve Levend'den oluşan 3 figürlü heykel imalatı da gerçekleştirildi, montajı yapıldı. Parkta yaklaşık 7 bin metrekare yeşil alanın yanı sıra 4 bin 500 metrekare sert zemin, bin 500 metrekare havuz alanı ve 100 metrekare havuz alanı içi kafeterya bulunuyor. Ayrıca

150 metrekarelik çocuk oyun alanı, birer adet oyun grubu ve çocuk spor aletleri

yer alıyor. Aydınlatma, armatür projektör sistemleri ve peyzaj düzenlemeleriyle bölgeye yakışan bir park oluşturuldu. Gemlik için ne yapsak az" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili İsmail Aydın da bütünşehir yasasının ilk zamanda aldığı tepkiye karşın bugün gelinen noktada vatandaşın yararına atılan bir adım olduğunu ifade etti. Gemlik'e ayrıcalıklı hizmetler kazandırdığı için Başkan Altepe'ye teşekkür eden Aydın, "Büyükşehir yasası, yerinden yönetimi uygun kılıyor. Bu yasayla vatandaşlarımız hangi hizmeti arzu ettiyse, onun yapılması zorunluluk haline geldi" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise 3 yılda ilçede büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, "Gemlik'e büyük emek ve destek veren Başkan Altepe'ye teşekkür ediyorum. Artık Gemlik'te her ay bir şeylerin değişiyor, temeller atılıyor ve açılışlar yapılıyor. 3 yıl önce transit geçişin mümkün olmadığı Eşref Dinçer Mahallesi'ne yapılan park da Gemlik için çok önemli. Bölge parkıyla ilçenin marka değeri daha da arttı, mahalle ve sokaklar birer cazibe merkezi haline geldi" dedi.

Vatandaşlar, hizmetleriyle her geçen gün Gemlik'in çehresini değiştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Gemlik'te vatandaşların sevgi seliyle karşılanan Başkan Altepe, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte parktaki heykelin açılışını yaparak Gemlik Bölge Parkı'nı ilçelilerin hizmetine sundu. Parktaki, denizci kahramanların heykeli ile gemi şeklindeki oturma alanı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title