Haberler

Gemlik Bir Değere Daha Kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Paşa Konağı ve Yalı Konak’ın ardından Gemlik merkezindeki harabe halindeki yaklaşık 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı’nı da ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmalarını başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Paşa Konağı ve Yalı Konak'ın ardından Gemlik merkezindeki harabe halindeki yaklaşık 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı'nı da ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmalarını başlattı.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarında sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek gösterilen ve Cumhuriyet döneminden Osmanlı eserlerine, Bitinya dönemi surlarından 8 bin 500 arkeolojik dönemlere kadar gerçekleştirdiği projelerle Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki tarih yatırımlarına hız verdi. Daha önce Gemlik ilçe merkezindeki tarihi Paşa Konağı'nı restore ederek ilçenin sosyal ve kültürel yaşamını kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yalı Konak'taki restorasyon çalışmalarında da sona yaklaşırken, şimdi de yine yaklaşık 500 yıllık bir tarihi bulunan harabe halindeki Balık Pazarı Hamamı'nı ayağa kaldırmak için çalışmaları başlattı. Satın alma yoluyla Büyükşehir uhdesine geçen tarihi yapıda restorasyon çalışmaları ilk harç koyma töreni ile başladı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, 24. Dönem milletvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın'ın da katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın her köşesi tarih fışkıran bir kent olduğuna dikkat çekti. Bursa'nın bu değerlerinin her zaman olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Ancak 8-10 yıl içinde bu değerler ortaya çıkmaya başladı. Çünkü hizmet kadroları göreve geldi. Gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimlerle tam bir hizmet dönemi yaşanıyor. Bursa'nın merkezinde el atmadık tarihi eser bırakmadık. Merkeze yeni bağlanan 10 ilçemizde sadece 1,5 yıl içinde 450 tarihi eser projesi hazırladık. Balık Pazarı Hamamı ile Gemlik merkezindeki tarihi yapıları da tamamlıyoruz. Sıra Umurbey, Kumla, Kurşunlu gibi beldelerimize geliyor. Buralarda da ne kadar hamam, tarihi cami, mescit, değirmen varsa hepsini ayağa kaldırıp, yaşanan mekanlar haline getireceğiz. Balık Pazarı Hamamı da restorasyonun ardından sosyal kültürel yaşamına kazandırılacak. Bölge halkının en önemli talebi, Aşevi idi. Burası aşevi olarak da hizmet verecek" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla ilçenin marka değerinin her geçen gün arttığını söyledi. Sosyal tesislerden altyapıya, tarihi mirastan spora kadar her alanda Büyükşehir Belediyesi'nden önemli yatırımlar aldıklarını dile getiren Yılmaz, "Yağmurlu havalarda kabus yaşanırdı. Özellikle ova mahallelerinde seller olur, bankalar, okullar kapanır, şehir felç olurdu. Şimdi ise 4 büyük mahallemizde altyapı sorunu tamamen bitti. Gemlikliler her yağmurda Büyükşehir Belediyesi'ne dua ediyor. Yine dere ıslahları, çevre yatırımları, körfez temizliği için arıtma tesisleri, sosyal tesislerle marka değerimiz arttı. İddia edildiği gibi Büyükşehir Belediyesi'ne girmek külfet değil, bizim için nimet oldu. Ben ilçemize yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bursa 24. Dönem milletvekili ve AK Parti Milletvekili Adayı İsmail Aydın ise, bütünşehir yasasının farkının Bursa'da en iyi şekilde gözlendiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, restorasyon çalışmasını başlattı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Gemlik Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title