Haberler

Gemi Kazasıyla İlgili İlk Resmi Açıklama Valilikten Geldi

Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında dün gece, akaryakıt tankeri ile yolcu gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen gemi kazasının ardından bölgede çalışmalar sürüyor.

Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında dün gece, akaryakıt tankeri ile yolcu gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen gemi kazasının ardından bölgede çalışmalar sürüyor. Yolcu gemisi güvenli bölgede demirletilirken, denizde meydana gelen nafta sızıntısının çevre kirliliğine yol açmadığı belirtildi.

Meydana gelen kaza ile ilgili bugün Çanakkale Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "27.06.2015 cumartesi günü saat 01.37'de Gelibolu Feneri bordada Boğaz çıkışı yapmakta olan Malta bayraklı 161.8 metre boyundaki 'Celestyal Crystal' isimli 854 yolcu ve 382 personel bulunan yolcu gemisiyle, Boğaz girişi yapmakta olan 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı 'Sti Pimlico' isimli tanker tüm uyarılara rağmen çarpmıştır. Çarpışan gemiler güvenli bölgeye çekilerek boğaz her iki yöne trafiğe açılmıştır. Her iki gemide de yaralı ya da ölü bulunmadığı rapor edilmiştir. Çarpışma sonucunda, Stipimlico tankerde bulunan 'Nafta' tanklarının zarar gördüğü, naftanın uçucu özelliği sebebiyle havaya yayıldığı, rüzgarın etkisiyle Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi ve Çanakkale merkezinde hissedildiği tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Kazanın meydana geldiği alandaki nafta sızıntısının çevre kirliliği oluşturacak derecede olmadığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"İlgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınarak kaza bölgesine ekipler sevk edilmiştir. Nafta sızıntısıyla ilgili gerekli numuneler alınarak laboratuar ortamında yapılan ölçümlerde, çevre kirliliği oluşturacak değerlerin altında olduğu, insan sağlığı açısından herhangi bir risk oluşturmadığı ortaya çıkmıştır. Gelibolu Koyu'nda emniyetli bölgeye çekilen 'Celestyal Crystal' isimli gemide bulunan 854 yolcunun talepleri doğrultusunda tahliye işlemleri gemide yapılarak, GESTAŞ'a ait feribotlarla tahliyeleri gerçekleştirilme hazırlıkları yapılmakta. İlgili kurum ve kuruluşlar da kaza ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedirler". - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Malta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title