Haberler

    Gelişigüzelin Metodları

    Bu yıl Venedik Bienali bünyesindeki 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde ilk kez yer alan Türkiye pavyonunda İstanbul 'gelişigüzel' yönleriyle anlatılıyor.

    Mimar Alper Derinboğaz'ın Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde yer alan Türkiye pavyonu için hazırladığı serginin adı, İstanbul'un ruh halini anlatıyor: 'Gelişigüzelin Metodları.' İstanbul'un gelişimini farklı haritalardan hazırladığı beş rölyefle yorumlayan mimar Derinboğaz, kentin dokusuna dair bugün ve yarını okuyor.

    23 Kasım'a kadar devam edecek olan Mimarlık Sergisi, İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) katkılarının yanı sıra, mimar Murat Tabanlıoğlu'nun küratörlüğü ve Pelin Derviş'in proje koordinatörlüğünde devam ediyor. Bu kapsamda yer alan 'Gelişigüzelin Metodları' sergisi, Alper Derinboğaz'ın deyimiyle, 'İstanbul'un katmanlaşmasını Taksim'den Levent'e uzanan sırtın yamaçları boyunca toplumsal ve fiziki eşikler, ekonomik gelişmeler ve hafızanın izleri üzerinden okumak için yeni bir yöntem sunuyor ve İstanbul'un kentselleşme macerasının evrimsel karakterinin kodlarını çözmek için cesur bir girişim sergiliyor.'

    Kent merkezinin Karaköy'den Büyükdere'ye taşınması, kentin gelişimi ile topografyasının değişimi, yedi tepenin inşa süreci ile günümüz plazalarının inşa sürecinin paralellikleri üzerinde duran sergi, coğrafya ve demokrasi üzerine de sorular soruyor.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Türkiye Venedik Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title