Haberler

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Tasarı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Tasarıya ilişkin, " 1 Kasım seçimleri öncesinde vermiş olduğumuz vaatlerin büyük bir kısmını da bu tasarıyla yasalaştırmış olacağız" ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Tasarıya ilişkin, " 1 Kasım seçimleri öncesinde vermiş olduğumuz vaatlerin büyük bir kısmını da bu tasarıyla yasalaştırmış olacağız" ifadesini kullandı.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, tasarının Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandığını bildirdi.

Tasarının kadınlardan gençlere, emekliden muhtarlara, memurdan öğrenciye geniş bir kitleyi ilgilendirdiğine işaret eden Turan, "Tasarıyla toplumun büyük bölümünü ilgilendiren düzenlemeler yapılıyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde vermiş olduğumuz vaatlerin büyük bir kısmını da bu tasarıyla yasalaştırmış olacağız. Düzenlemeyle basit usule tabi olan esnafların ticari kazançlarının 8 bin liralık bölümünden gelir vergisi alınmayacak. 2002 yılında 97 lira olan muhtarlarımızın ödenekleri düzenlemenin ardından 1300 liraya yükseltilecek" ifadesini kullandı.

Turan, ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması için somut adımlar attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kadın memurlara doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2, ikinci doğumda 4, sonraki doğumlarda 6 ay süreyle yarı zamanlı çalışıp tam ücret alma imkanı getiriyoruz. Ayrıca memurların doğum sonrası ücretsiz izinle geçirdikleri sürede kademe ve dereceleri işleyecek. Memur anne veya baba, çocuğu ilköğretime başlayana yarı zamanlı çalışabilecek. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam vatandaşlarımızın üzerinden yüklerini alıyoruz. Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden emekli esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi artık kesilmeyecek. Tasarıda gençlerimizi ve öğrencilerimizi unutmadık. Öğrenimi devam eden 25 yaşın altındaki gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Gençlerimizin yurt dışına gitmeleri önündeki bir zorluğu da kaldırmış olacağız. Ayrıca lise veya üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası giderleri 2 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanıyor."

Eylem planı ile tarımda marka şehir olan Çanakkale'yi heyecanlandıracak düzenlemenin de tasarıda yer aldığını aktaran Turan, "Yem ve gübrede katma değer vergisi kaldırılıyor. Artık çiftçilerimizin giderlerinden bir kalemi daha eksiltiyoruz. Tasarıyla ayrıca polislerin, uzman erbaşların ve uzman jandarmaların ek göstergeleri yükseltiliyor. Polislerin emniyet hizmetleri tazminatı yüzde 25 artırılacak. Bazı illerde yüzde 6 oranında işveren sigorta primi indirimi uygulanması için 10 işçi çalıştırma zorunluluğu vardı. 10 işçi zorunluluğu kaldırılıyor. Ilısu Barajı ve HES projesinin inşaatı sebebiyle su altında kalacak olan Hasankeyf ilçe merkezi, tasarıda düzenlenen koordinatlara göre nakledilecek" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Meclis Genel Kurulu Bülent Turan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title