Haberler

Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi

Yatağan Orman İşletme Müdürü Demir: "Proje ile köy halkı yevmiye ile çalışarak fidan dikimini gerçekleştirmiş, her hane 30 fidanın bakımından sorumlu olup, geliriyle de aile bütçesine katkı sağlaması hedeflenmiştir"

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi kapsamında Çaybükü köyünde 122 aileye dağıtılan fidan dikili arazilerin ikinci etap çalışmalarına devam ediliyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında hayata geçirilen Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi kapsamında Muğla'daki ilk çalışma, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 16 Mart'ta Yatağan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında düzenlenen kura çekiminde, Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi kapsamında Çaybükü köyündeki 122 aileye, Orman Bölge Müdürlüğünce tahsis edilen, içinde fıstık çamı, badem ve ceviz ekili alanlar dağıtıldı.

Projeyle ilgili çalışmalar sürerken Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, proje kapsamında müdürlüğe bağlı şefliklerdeki fidan dikimleriyle ilgili faaliyet raporunu açıkladı.

Çaybükü köyündeki çalışmalar hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, Çaybükü'nde 3 bin 660 fidanın dikildiğini açıkladı. Projeyle köy halkının bütçesine katkı sağlandığını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Çaybükü (Gevenes) köyü, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğümüzün Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Faaliyeti'nin ilk uygulandığı yer olarak tercih edildi. Köy yerleşim merkezine bitişik 100 dekarlık ormanlık alana bakanlığımızın sağladığı toplam 3 bin 660 fidan dikildi. Bunlardan 3 bin adedi fıstıkçamı, 300'ü ceviz, 200'ü badem ve 160'ı da hünnap ağacıdır. 122 haneye sahip Çaybükü köyümüzde her haneye 30 fidan düşecek şekilde planladığımız parsellerimiz ortalama 800 metrekare alana tekabül etmektedir. Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi ile köy halkı yevmiye ile çalışarak fidan dikimini gerçekleştirmiş, her hane 30 fidanın bakımından sorumlu olup, geliriyle de aile bütçesine katkı sağlaması hedeflenmiştir." - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Orman Genel Müdürlüğü Yatağan Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title