Haberler

Gelini Baba Evinden Deveyle Aldı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ndeki Erbeyli Mahallesi'nin muhtarı 41 yaşındaki İsmail Akça, hayatını birleştirdiği 25 yaşındaki Huriye Gökgür'ü baba evinden deve ile aldı.

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ndeki Erbeyli Mahallesi'nin muhtarı 41 yaşındaki İsmail Akça, hayatını birleştirdiği 25 yaşındaki Huriye Gökgür'ü baba evinden deve ile aldı. Son derece heyecanlı olduğunu belirten Akça, bir hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Erbeyli Mahallesi'nin iki dönemden beri muhtarlığını yapan İsmail Akça hayatını birleştirdiği Huriye Gökgür'ü İkizdere Mahallesi'ndeki baba evinden deve ile aldı. Evlenmekte geç kaldığını bu nedenle yaptığı düğünün güzel olmasına özen gösterdiğini ifade eden muhtar Akça deve üstünde gelin almanın heyecanını yaşadığını söyledi. Devecilik kültürünün Aydın'da büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Akça, "Düğünlerde gelini kimisi arabayla, kimisi faytonla, kimisi de atla götürüyor. Ben de çok nadir rastlanan bölgemize ait deve kültürünün sürdürülmesi için farklılığa imza atmak istedim. Evlenmekte geç kaldım. Evlendiğimde hayalim, gelini evinden deve ile almaktı. Sonunda bunu başardığım için çok mutluyum. Davul, zurna eşliğinde, deve ile gelinimizi baba evinden aldık. Çok heyecanlıyım" diye konuştu.

'DEVE BENİ ŞAŞIRTTI'

Gelin Huriye Gökgür ise deveyi görünce şaşırdığını, büyük heyecan yaşadığını ifade ederek, "Gelin olduğumda deveye bineceğim aklıma gelmemişti. Otomobil beklerken deveyi görünce şaşkınlık yaşadım. Heyecanlansam da deveye binmek çok zevkliymiş" dedi.

'YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI'

Deveyle gelin almanın yörük kültürünün bir parçası olduğunu söyleyen devenin sahibi,Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu İkinci Başkanı Aytekin Kaya, "Develerimizi kışın güreştirip kış turizmine katkı sağlarken, yazın ise sünnet, düğün cemiyetlerinde kullanarak geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Aydın'da 40-50 yıl önce gelinler deveyle baba evinden alınırdı. Bu uygulama, yörük kültürünün bir parçasıdır. Unutulmaya yüz tutmuş geleneğimizi, muhtarımızın düğününde yeniden hatırlattığımız için memnunuz" diye konuştu. Düğün daha sonra akşam geç saatlere kadar yapılan eğlence ile sona erdi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akça İncirliova İkizdere Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title