Haberler

Gelin Ve Damatlar Hükümetin Kurulmasını Bekliyor!

Güncelleme:

Nişanlı çiftlerin düğün için beklediği bu mevsimde altındaki artış çift taraflı mağduriyet yaşanmasına sebep oldu.

Türkiye ekonomisindeki olumsuz hava ve siyasi belirsizlik altın fiyatlarına da yansımış durumda. En fazla tercih edilen yatırım araçlarının başında gelen altındaki bu yükseliş hem alıcıyı hem de satıcıları zor durumda bıraktı.

Altındaki bu yükselişin düğün sezonuna denk gelmesi ile birlikte evlenecek çiftleri de zor durumda bıraktı. Evliliğin ilk şartı olarak altının görüldüğü Şanlıurfa'da birçok kişi evliliği ertelemiş durumda. Hal böyle olunca da hem çiftler hem de çiftlerin aileleri altın fiyatındaki olası bir düşüşü bekliyor. Altın fiyatları evlenecek olan çiftleri zor durumda bırakırken, düğünlere gidip takı takanları ve altın günü düzenleyen kadınları da başka alternatiflere yönlendirdi. Düğünlere daha önceleri çeyrek altın götürenler gram altına yönelmiş durumda. Altın günü düzenleyen kadınlar da altın fiyatlarındaki artışa karşın TL günü şeklinde bir araya gelip altın yerine para sırasına girdi. Altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın yanında kuyumcuları da vurdu.

DÜĞÜNLERDE ÇEYREK YERİNE GRAM ALTIN

Satış yapamadıklarından yakınan kuyumculardan Nabi Çiftçi, "Altının bu kadar yükselmesinden dolayı hem alımda hem de satımda ciddi zorluklar yaşıyoruz. Almak isteyenler fiyat yüksek olduğundan dolayı alamıyor. Fiyatlar daha önce yüksek olduğundan dolayı birçok kişi altınlarını önceden satmıştı. Evlenenler ciddi anlamda zorlanıyorlar. Mecbur aldıkları için yüksek fiyattan alıyorlar. Maddi durumu iyi olmayanlar ise mecburiyetten düğünü erteliyor. Düğünde takı takanlar artık gram altın alıyor. Çeyrek bile takamıyorlar. Şanlıurfa'da ciddi bir şekilde gram altına yönelim var" dedi.

ÇİFTLER EVLİLİKLERİNİ ERTELİYOR

Fiyatların bu kadar yüksek olması en çok düğün hazırlığı yapan çiftleri etkilenmiş durumda. Birçok çift bir anda yükselişe geçen altın karşında çaresiz kalmış durumda. Bu durumun en büyük sebeplerinin başında siyasi iktidarsızlık geldiğini söyleyen bir diğer kuyumcu esnafı İbrahim Yavuz da, "Seçimlerden dolayı altında ciddi bir yükseliş var. Bundan dolayı da yeni evlenecekler bayağı zor durumda. Birçok çift altının fiyatının düşmesini bekliyor. Bunun yanında düğünde takı takacak olanlar genellikle gram altın şeklinde alıyorlar" şeklinde konuştu.

DÜĞÜN İÇİN SADECE YÜZÜK SATIŞI VAR

Kuyumcu esnafı Mustafa Ekinci ise, "Şuanda altın satışlarımız durmuş durumda. Bunun yanında altın alışlarında artış var. Yükseliş fazla olduğundan dolayı insanlar artık alamıyor. Evlenecek olan, ihtiyacı olanlar altın almak için genelde bekliyorlar. Düğünler için genellikle yüzük falan alınıyor. Ama diğerlerini alamıyorlar. Düğünde takı takmak isteyenler ise sadece çeyrek ve gram tercih ediyorlar" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET KUURLURSA ALTIN DÜŞER

Altın alamadıklarını, aksine olanı sattıklarını belirten vatandaşlar biran önce fiyatlarının düşmesini bekliyor. Oğlunu evlendirmeyi düşündüklerini fakat bu süreçte zorlandıklarını belirten Mehmet Çiçek isimli vatandaş, "Bu durumda olan altınları satıyoruz. Biz de hükümetin kurulup altın fiyatının düşmesini bekliyoruz. Şuan oğlumu nişanlandıracağız fakat altının fiyatı yüksek olduğu için yapamıyoruz. Bu süreçte ihtiyaçtan dolayı olan altını satıyoruz" dedi.

BEŞ GÜN İÇERİSİNDE SEÇİM HÜKÜMETİ KURULACAK

7 Haziran'da sandıktan tek başına hükümeti kuracak bir parti çıkmayınca Türkiye yeniden seçim yoluna girdi. Hükümeti kurmak için tanınan 45 günlük süre sona erdi. Erken seçim süreci resmen başladı. Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı İsmet Yılmaz bir araya gelerek seçimin yenilenmesi kararını aldı. Görüşmenin ardından Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini, Başbakan Davutoğlu'na vermesi bekleniyor. Erken seçim kararı önce resmi gazetede yayımlanacak. Ardından da 5 gün içinde geçici hükümet kurulacak. Türkiye ilk kez, geçici hükümet ile seçime gidecek. CHP ve MHP, seçim hükümetinde yer almayacağını açıkladı. Geçici hükümet AK Parti, HDP ve Bağımsızlardan oluşacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Yaşam Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title