Haberler

Gelin-kaynana Hep Yan Yana" Konulu Konferans Düzenlendi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde "Gelin-kaynana hep yan yana" adlı konferans düzenlendi.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde "Gelin-kaynana hep yan yana" adlı konferans düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta Yrd. Doç. Dr. Perihan Tunç, gelin kaynana iletişimindeki sorunlar ve çözüm önerilerini anlattı.

Tunç, gelin ve kaynana iletişimindeki sorunların yüzyıllar öncesine dayandığını ve günümüzde de devam ettiğine işaret etti.

Toplum baskısı ve ön yargıların evliliklerin ilk adımından itibaren kendini göstermeye başladığına değinen Tunç, "Toplumda kaynanalar kötüdür, gelinler geçimsizdir şeklinde alışılagelmiş ancak bertaraf edilmesi gereken ön yargılar vardır." diye konuştu.

Gelin ve kaynanaların yan yana oturarak takip ettiği programda konuşan Tunç, şöyle devam etti: "Birçok ailede yaşanan benzer sorunların çözümü noktasında sağlıklı kararlara alabilmek için gayret göstermeliyiz. İnsanlar ölecek ama insanlık yaşayacak. Sabır göstererek iyi insan olduğunuzu kanıtlamalısınız. Evlenerek gelin olanlar ilerleyen zamanlarda kaynana olacaklar. Bugün kaynana olanlar bir zamanlar gelin oldular, bu nedenle empati yapabilmek gerek. Konunun çözümü herkesin iyi insan olmaya çalışmasından geçiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Bektaş Nevşehir Avanos Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title