Haberler

Gelin Etmeyin, Okula Gönderin"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü "Zorunlu Eğitim Çağında ve Zorla Evlendirilen Kız Çocuklarının Eğitime Dönüş Projesi" kapsamında Mili Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü "Zorunlu Eğitim Çağında ve Zorla Evlendirilen Kız Çocuklarının Eğitime Dönüş Projesi" kapsamında Mili Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya çok sayıda eğitimci ve kurum temsilcisi katıldı. Yoğun ilgi gösterilen toplantıya erken yaşta evlilik projesinin ayrıntıları anlatıldı.

"Gelin Etmeyin, Okula Gönderin" sloganıyla oluşturulan projede; öğretmenlere küçük yaşta evlenen kız çocuklarının durumları ve bu doğrultuda oluşabilecek problemler bir sunum eşliğinde anlatıldı.

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Sevilay Şahin, bu süreçte okul idarecilerine, rehber öğretmenlerine ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerine önemli görevler düştüğü söyledi.

Bu projenin çocuk gelinleri önlemeye yönelik ve farkındalık oluşturmak anlamında faaliyetler yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, bu çerçevede her kesimin kampanyalar ve uyarılarla projeye destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Çocuklarla birebir ilgilenmeye yönelik "Koçluk Sistemi"ni getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ise "Oluşturacağımız bu sistemle veliler ziyaret edilecek,  onların sorunları dinlenecek ve çocukların psikolojik durumları üzerinde durulacak. Bu sistemi kurduğumuz zaman 'çocuklarınızı gelin etmeyin, okula gönderin' kampanyamız tam anlamıyla oluşmuş olacak" dedi.

Yanmaz, eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdin olmadığını dile getirerek, "Eğer küçük yaşta çocuklarımızı kazanabilirsek, okumuş çocuklar olurlarsa yarın onlardan doğabilecek nesiller bu sorunları yaşamamış olacaklar" diye konuştu.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politika İl Müdürlüğü'nden katılan psikolog Kübra Çetin de erken yaşta evliliğin hukuki, dini, tıbbı ve psikolojik boyutu hakkında bir sunum yaptı.

Evliliğin çocuk oyunu olmadığını söyleyen Çetin, "Ülkemizde hala zorunlu eğitim çağında bazı kızlarımız çocuk yaşta evlendiriliyor, onların yeri okul sıralarıdır" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Gaziantep Üniversitesi,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, birçok sivil toplum kuruluşları proje ortağı olarak yer alıyor.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Çetin Emeç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title