Haberler

Gelin Arabası Yerine Fayton

Elazığ’a 40 yıl aradan sonra gelen faytonlar, gelin arabası ve turlarda kullanılmaya başlandı.

Elazığ'a 40 yıl aradan sonra gelen faytonlar, gelin arabası ve turlarda kullanılmaya başlandı.

Elazığlı Hayrettin Çelik, kentte nostalji turu atmak isteyenler ve düğünlerinde farklı bir ambiyans görmek isteyenler için iki adet fayton getirdi. Kentte hizmete giren faytonlar, nostaljiyi sevenler tarafından gelin arabası yerine kullanılmaya başlandı. Bölgenin en büyük parkı olan Kültür Park çevresinde gezi amaçlı hizmet edeceği belirtilen faytonların gelen taleplere göre arttırılabileceği bildirildi.

Böyle bir hizmeti kente getirdiklerini belirten Hayrettin Çelik, "Günlük turlar, düğünler ve sünnetlerde kullanılmak üzere böyle farklı bir ambiyans düşünerek hayata geçirdik" dedi.

Elazığ'ın daha doğusunda ki diğer illerde böyle bir hizmetin olmadığını kaydeden Çelik, en son 40 yıl önce son faytonların trafikte görüldüğünü, 40 yıldan sonra ilk defa insanların sokaklarda nal sesi duymaya başladığını kaydetti. Faytonları sokaklarda gören insanların tepkisinin beklediklerinden daha iyi olduğunu aktaran Çelik, "Güzide şehrimize iyi bir kültür hizmeti yaptığımızı düşünüyoruz. Bu estetiği kente kazandırmaktan da mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Faytonu gelin arabası olarak kullanan gelin Gökçe ve damat İsmail Kızılkaya ise, ileride çocuklarına anlatacak farklı bir anıları olması için atlı arabaları tercih ettiklerini söyledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayrettin Çelik Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title