Haberler

Gelibolu Yarımadası'ndaki Tarihi Milli Park Ağaçlandırıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 1 yıl önce ilk fidanı toprakla buluşturduğu Gelibolu Yarıdamadası'nda, Tarihi Milli Park'ın yol güzergahındaki ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı.

Çanakkale Destanı'nın 100. yılının kutlanacağı 2015 Kutlamaları çerçevesinde Orman Genel Müdürlüğü Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki yol güzergahlarının ağaçlandırmasıyla ilgili çalışma başlatmıştı. Orman Genel Müdürlüğü ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından özel olarak takip edilen, yol kenarı ağaçlandırma çalışmaları ile bugüne kadar 17 bin 97 adet ağaç ve ağaççık ile 28 bin 3 adet çalı grubundan olmak üzere toplam 45 bin 100 adet fidanın dikildiği bildirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın'ın gözetimi ve denetiminde Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünce yürütülen projenin sonuçlandırılması ile Milli Parkın yollarının da şehitlerin manevi hatırasına uygun hale getirilmiş olduğu belirtildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Tarihi Milli Park'taki yol ağaçlandırmalarında alanın manevi hatırasına uygun olarak 2013 İlkbaharı-Sonbaharı ve 2014 Ocak ayında yapılan dikimler sonucu tüm güzergahlara süs eriği, gülibrişim, ağaç hatmi, erguvan, top akasya, yalancı akasya, kırmızı çiçekli akasya, okaliptüs, leylak, iğde, top kurtbağrı, sığla, katalpa, sarı salkım, mabet ağacı, akçaağaç, lale ağacı, mavi servi, limoni servi, sofora, dut, oya, karayemiş, çınar, üzüm ağacı vb. ağaç ve ağaççık; zakkum, berberis, dağ muşmulası, ateş dikeni, kurtbağrı, bahçe kül çiçeği, taflan, yasemin, mazı, defne, mahonya, mersin, pittosporum, gavura, nandina, lavanta, süs narı, biberiye, hanımeli, abelya, Japon ayvası, alev ağacı,kekik, kartopu, vangelya, ağaç mine, keçi sakalı gibi odunsu çalı fidanları kullanılarak 25 Ocak 2014 tarihi itibarıyla tüm güzergahlarda dikim işleri tamamlanmıştır. Ağaçlandırılan yerlerin iklim ve toprak özellikleri dikilen türlerin isteklerine uygun olup, bitki türü seçiminde fidanların bu özelliklerinin yanında, yılın değişik zamanına dağılmış çiçeklenme süreleri ve farklı renklerde çiçek açanlardan olmasına özen gösterilmiştir." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Çanakkale Balıkesir Gelibolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title